Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'S osam godina sam 'snifala' ljepila, lakove za nokte i markere'

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Otvoreno progovorila

Izvor: Instagram

Amber Valletta, 45-godišnji supermodel, slavu je stekla 90-ih godina kada je modnom pistom hodala u društvu slavne Kate Moss i Shalom Harlow. Međutim, manje je poznata činjenica da se manekenka godinama borila s ovisnostima, pa je često i na snimanja dolazila pijana ili drogirana. Sada, nakon što je 20 godina 'čista', Amber je o svemu odlučila javno progovoriti. 

'Nisam imala problem s opijanjem ili drogiranjem u društvu, kada su me svi mogli vidjeti takvu. Zašto bi me onda trebalo biti sram priznati da imam poremećaj koji ne mogu kontrolirati?', rekla je Amber za magazin Porter. 'Jedino tako imam šansu za preživljavanje. Garantiram vam da, bez obzira koliko volim život ili svoju obitelj, ako popijem piće ili uzmem bilo koju drogu, bit ću mrtva. Sve ću uništiti', iskrena je manekenka koja je sada, kaže, fokusirana na vlastito zdravlje i život bez poroka.

'Želim postati osoba kakva želim biti. Ne želim razgovarati o takvom životu, želim ga živjeti. Želim sebi dozvoliti loše dane, da budem tužna, ljuta, ali i puna ljubavi i prihvaćanja za ostale, čak i za one za koje ne smatram da su u pravu, iako je teško', rekla je Amber, koja je s drogama počela eksperimentirati još u - djetinjstvu. 

'Imala sam osam godina kada sam počela tražiti načine kako da se 'napušim'. 'Snifala' sam markere, ljepila, lakove za nokte, sve što me moglo 'prodrmati'', priznala je. Sve je to radila, dodaje, zato što se osjećala neugodno u vlastitoj koži. Manekensku je karijeru počela već sa 15 godina, a taj je životni stil uključivao i neograničen pristup raznim drogama. Do 22. godine, otkrila je Amber, njezina je ovisnost o kokainu i alkoholu bila na vrhuncu. Pomoć je potražila kada joj je bilo 25 godina jer, kako kaže, nije željela umrijeti.

Uspjela je tada stati na noge, a godinu dana kasnije s bivšim je suprugom Chipom McCawom dobila i sina Audena. Danas je u sretnoj vezi s frizerom Teddyjem Carlesom, a s obzirom da ovisnosti 'kolaju' njezinom obitelji, zabrinuta je za danas 19-godišnjeg sina. 'Mislim, znam da će eksperimentirati. S druge strane, nadam se da ipak neće jer je dobio puno informacija o lošim učincima toga, a i sve je vidio iz prve ruke. Ali ipak ne želim biti 'ludi roditelj' koji bdije nad djetetom i ne da mu prostora. Brinem se da će se, ako mu ne dopustim da napravi pogreške, zainatiti i okrenuti protiv mene', iskrena je manekenka. 

Najčitanije

Najnovije

loader