Ona je novinarka, urednica i voditeljica ‘RTL Direkta’, 37-godišnja Zagrepčanka koja se stilom i osobnošću nametnula u nagrađivanoj RTL‑ovoj emisiji, iako je imala nezahvalno ulogu uskakanja u cipele Zorana Šprajca koji je trenutačno na bolovanju. Simpatična Mojmira Pastorčić samo za Story govori o svom profesionalnom putu, ali i o romansi s kolegom i sportskim novinarom Markom Vargekom.

Story: Više od dva mjeseca četiri dana u tjednu uređujete i vodite ‘RTL Direkt’, iza vas su i dva kruga predsjedničkih izbora koje ste radili iz studija u društvu analitičara. Jeste li odahnuli kad je završila izborna utrka?

Previše se toga dogodilo u posljednja dva mjeseca. Odjednom nema Šprajca, radim potpuno drugi posao, vodim ‘Direkt’ svaki dan. Baš u to vrijeme RTL provodi golemu transformaciju - potpuno mijenja vizualni identitet svih emisija. Srušen je stari studio, uređuje se novi, moderan. ‘Direkt’ dobiva novu špicu, grafike, boje, kadrove u studiju, milijun detalja i odluka, što je bio golem posao za sve nas - i grafičare i režisere i snimatelje i producente. I sve to u vrijeme predsjedničkih izbora, što za televiziju uvijek znači puno posla. Ovaj sam put imala potpuno novu ulogu - prvi sam put bila u studiju u izbornoj emisiji i prvi sam put bila u studiju četiri sata. Ali nisam odahnula kad je izabran predsjednik. Opustila sam se te večeri, ali trebala sam se manje opustiti jer je dan nakon izbora posao tek počeo. Prvi ‘Direkt’ iz novog studija, sve novo. Na televiziji posao nikad nije gotov - sutra opet sve iznova.

Story: Poznato je da vam se prije više od pet godina dogodila romansa s kolegom s televizije i sportskim novinarom Markom Vargekom? Što je bilo presudno da zaiskri među vama?

Dugo smo bili dobri prijatelji. Onda smo postali malo bolji prijatelji.

Cijeli intervju s Mojmirom Pastorčić pročitajte u novom broju magazina Story, koji možete kupiti od srijede 15. siječnja 2020. godine.