Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Suzana Mančić: 'Kod kažnjavanja djece morate biti dosljednji'

Autor I.G.
Autor I.G.

Progovorila o svojim odgojnim metodama

Izvor: Instagram

Jedna od najpoznatijih loto djevojaka bivše države, 63-godišnja Suzana Mančić, ponosna je majka dviju odraslih kćerki, Teodore i Natalije, koje je dobila u braku s bivšim suprugom, Nebojšom Kunićem, a sada je u intervjuu za Azru odlučila progovoriti o roditeljstvu i odgoju svojih mezimica.

Kod kažnjavanja morate biti dosljedni, i ne popuštati. Ne zaboravite, odgajanje djeteta je maraton, a ne trka na 100 metara.

 'Moja su djeca sada odrasla, pa su se sve pedagoške mjere zaboravile, ali bile su korisne. Treba razgovarati s djetetom, objasniti što valja, a što ne. Ali, ne očekujete valjda da vas malo dijete razumije? Zato postoji kazna. Kod kažnjavanja morate biti dosljedni, i ne popuštati. Ne zaboravite, odgajanje djeteta je maraton, a ne trka na 100 metara. Danas su djeca postala mali bogovi, a još dječja prava?! Moderno je govoriti o dječjim pravima, dok dječje obaveze nitko više ne spominje. Dijete mora znati da se sve u životu mora zaslužiti. Bezuvjetna ljubav ne postoji', objasnila je 63-godišnjakinja.

Za kraj, Suzana se dotaknula i posljedica neprepoznavanja razlike između hiperaktivnog i razmaženog ponašanja. 'Hiperaktivno dijete ne zna što će sa sobom i viškom energije. A razmaženo vrlo dobro zna kako da svu svoju snagu iskoristi da vam 'pojede džigerice'. Moj savjet je da one s viškom energije bacite na sport, možda od njih bude nešto', zaključila je na kraju bivša Loto djevojka.

Najčitanije

Najnovije

loader