Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Najviše se mučim sa 'škembicom' oko trbuha koja je ostala još od porođaja'

Autori I.G. N.R.
Autori I.G. N.R.

Dvije poznate mame otkrivaju nam detalje s treninga

Izvor: Instagram

Velik broj ljudi s početkom nove godine odlučuje poraditi na transformaciji vlastitog tijela, bilo da je to zbog zdravlja ili pak samog izgleda. Jedne od njih su i dvije poznate mame, voditeljica rubrike 'Mamine drame' In Magazina na Novoj TV i blogerica Paola Valić Bekić koju su gledatelji bolje upoznali u showu 'Tvoje lice zvuči poznato' i glumica Mirna Medaković Stepinac. S obzirom na to da obje aktivno treniraju već neko vrijeme, za Story.hr su otkrile detalje s treninga - koje vježbe su im najmrskije, što ih najviše motivira i koji je njihov najveći uspjeh. 

Jeste li i vi, kao mnogi Hrvati, u jednu od novogodišnjih odluka uključili i vježbanje ili je to ipak dio vaše svakodnevne rutine?

Mirna: Počela sam ozbiljno i kontinuirano vježbati u devetom mjesecu prošle godine, do Božića sam bila redovita, sad sam malo preko blagdana zabrljala, ali se od ovog tjedna opet vraćam treninzima.

Paola: Moram priznati da sam već u 11. mjesecu donijela tu odluku i priključila se timu svoje osnovnoškolske kolegice Jelene Putnik. Vježbam svaki dan, kad mi to obaveze dozvoljavaju, uglavnom, sat vremena- s Jelenom i ekipom Laufera, kako se zove naš tim.

Koliko često vježbate?

Mirna: Tri puta tjedno, jednom tjedno je cycling u grupi i dva puta tjedno poluindividualni trening.

Paola: Pet puta tjedno po sat vremena- razne treninge- cardio, snaga, statika, kružni treninzi...

Sad sam malo preko blagdana zabrljala, ali se od ovog tjedna opet vraćam treninzima

Mirna Medaković Stepinac

Vježbate li s trenerom ili si sami planirate program?

Mirna: Nisam educirana da bih si sama slagala program pa za to imam trenericu Martinu Mavrin koja prati moje tijelo i zna što je potrebno da postignem rezultat, a da se ne ozlijedim.

Paola: Ne bih ništa napravila bez svoje Jelene. U njoj je iznimna snaga da nas sve motivira i da damo svoj maksimum. Vježbala sam i sama, ali to nije niti slično. Kad jednom dođeš na Jelenin trening, tek tad upoznaš čari muskulfibera.

Preferirate li vježbe u paru/grupne treninge ili pak individualne?

Mirna: Obožavam poluindividualne treninge. Vježbam u paru s prijateljicom Nevenom Rendeli i jedna drugu motiviramo da ne odustanemo kad je najteže.

Paola: Grupne svakako- grupa od cca max deset ljudi. To je puno lakše jer svi jedni druge motiviramo, dajemo svoj maksimum, trudimo se; svima preporučujem, ako su lijeni i teško pokretljivi, da za početak probaju vježbati u paru ili u grupi- lakše je i zabavnije.

Koji dio tijela najviše vježbate?

Mirna: Sve! Ruke, noge, stražnjicu, trbuh - dakle, sve.

Paola: Radim sve- najviše se još mučim sa 'škembicom' oko trbuha koja je ostala još od porođaja. Noge, trbuh, ruke i guza- nekako najčešće.

Koja vam je vježba najdraža?

Mirna: Nema takve jer ne volim vježbati, (smijeh). Volim onaj moment kad je trening odrađen, ja istuširana i kad krećem u ostatak dana dobre volje.

Paola: Najviše volim statičke vježbe jer sam u njima nepobjediva. Čučanj uz zid i tzv. ‘buba’ - kako je mi zovemo- postavila sam osobni rekord u toj vježbi- stajala sam 22 minute u poziciji bube i nitko još nije srušio taj rekord! Dakle statika je definitivno moja i vježbe snage.

Paola Valić Bekič Izvor: Privatni album

Koja vam vježba zadaje najviše muke?

Mirna: Najteže su mi vježbe za ruke.

Paola: Kad Jelena izgovori 'marinci i polu marinci' nije mi dobro! Također, ‘robot’ me nervira jer još lovim neke pokrete, pa izgledam sama sebi smiješno...

Kako se 'natjerate' na vježbanje? Čime se motivirate?

Mirna: Termin u MBS centru i rezultati koji se sada nakon četiri mjeseca itekako vide.

Paola: Jelena je moj najveći motivator. Poznajemo se 30 godina, išle smo zajedno u razred; život nas nije mazio, imamo svoje uspone i padove, ali smo iz svih situacija izašle kao pobjednici i to mi je najveća motivacija. Motiv mi je pored svega i zdravlje te da sinu od malih nogu 'utuvim' u glavu da je sport izuzetno bitan za zdrav način života...

Preko vikenda si dozvolim pogriješiti, ali mislim da je to u redu

Paola Valić Bekić

Pazite li na prehranu? Jeste li se odrekli neke namirnice u kojoj inače uživate?

Mirna: I pazim i ne pazim. Za prehranu brine doktorica Lejla Kažinić Kreho kod koje redovito radim detox njezinim sokovima.

Paola: Ja vam imam jedan dobar plan, a to je da preko tjedna pazim na sve, više jedem proteine nego bilo što drugo. Preko vikenda si dozvolim pogriješiti, ali mislim da je to u redu. Čovjek nije savršen, nekad si treba ugoditi, samo ne na svoju štetu. Odrekla sam se nezdravih šećera, ugljikohidrata i brže hrane.

paola valić bekić Izvor: Privatni album

Koji je vaš dosadašnji najveći uspjeh u teretani? Koliko ste najviše kilograma/centimetara izgubili?

Mirna: To ne mjerim. Vidim kako mi stoje traperice.

Paola: Moj najveći uspjeh u gubljenju kilograma bio je nakon porođaja. Natukla sam 28.5 kg tijekom trudnoće. Bio je pravi izazov skinuti 30 kg! To je bilo 2010. godine, pored svega sam i studirala, pa sam puno sjedila i počela izgledati kao kit ubojica. Tad sam, 2012.g uzela stvari u svoje ruke i izgubila 30 kg i na to sam najviše ponosna. Danas sam sretna jer konačno vidim opet svoje izgubljene trbušnjake, bicepse i tricepse- veseli me svaki mali uspjeh- tako čovjek treba razmišljati. Svaku stepenicu cijeniti koja te dovela do uspjeha, oliko god da je boljelo, pobjeda je onda još slađa! U zdravom tijelu, zdrav duh! Vježbajte, tijelo pamti...

Najčitanije

Najnovije

loader