Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Tanja Tomić za Story.hr o novoj karijeri

Autor N.R.
Autor N.R.

Pronašla se u nečem sasvim drugačijem

Izvor: Privatni album

Bivša voditeljica RTL-ovih sportskih vijesti, 45-godišnja Tanja Tomić, više nije dio javnog života. Iako je svojevremeno punila medijske stupce,  odlučila se posvetiti obiteljskom životu, ali i posve drugačijoj karijeri. Nakon otkaza, radila je u Hrvatskoj gospodarskoj komori, no izgleda da je tek sada pronašla ono u čemu se vidi u potpunosti. Ponosna na sve što trenutno radi, za Story.hr iskreno govori o braku s pomorcem Nikolom Ćukom, majčinstvu, planovima za budućnost i fakultetskim obavezama koje su joj trenutno okupirale misli.

tanja tomić Izvor: Privatni album

Iako je često dijelila sretne trenutke s Lošinja, odakle je njezin suprug, priznaje nam da cijelo ovo vrijeme i dalje živi u Zagrebu. 'Nikad nisam živjela drugdje. Zamijenim ga ljeti Lošinjem, a tada se uglavnom rijetko družim s ljudima, jer volim odmor od svega i svakoga', iskreno nam je započela Tanja koja još nije sigurna želi li do kraja života ostati u Zagrebu. 'Ne znam gdje se točno vidim u mirovini. Nisam još dovoljno stara. Ne bih se čudila da pobjegnem na Lastovo loviti ribu. Strastvena sam, iako ne jako dobra, ribolovkinja', sa smiješkom nam je ispričala.

tanja tomić Izvor: Privatni album

Kada dođu ljetni mjeseci, najslađe joj je družiti se s obitelji uz more. Upravo je zbog toga i pronašla strast u ribolovu. 'Na ovo mi je smiješno odgovarati, jer zaista nisam tako dobra, lovim još uvijek samo minijature. Najstariji sin gušta u podvodnom ribolovu pa sam se konačno okušala i ja. Sav ekstra novac dajem za puške, šulice, osti. Stalno pregledavam literaturu, tražim što mi nedostaje u kolekciji puški, maski, peraja, noževa. No, moram priznati kako nema većeg gušta nego zaroniti sa sinom koji je puno bolji od tebe pa te korigira', ponosna je na svog sina. 

Većinu godine živim sama s djecom te smo svi skupa na takav način i navikli. Nema tu puno filozofije

Da kod nje postoji posebna veza s morem i ne čudi, s obzirom na to da je već duže vrijeme u braku s pomorcem Nikolom Ćukom, s kojim ima i dvojicu sinova, devetogodišnjeg Andru i najmlađeg, sedmogodišnjeg Lovru. Uz njih, Tanja ima i 18-godišnjeg sina Bruna. Priznala nam je da od kada je u braku s Nikolom, gotovo ništa ne predstavlja problem. 'Ako mi ode žarulja, ne mijenjam ju dok ju netko od muških ne zamijeni. Bio to moj brat, prijatelj ili se čeka dok se ne vrati majstor s broda. Sve drugo gotovo savršeno funkcionira. Većinu godine živim sama s djecom te smo svi skupa na takav način i navikli. Nema tu puno filozofije', iskrena je Tanja koja nam je otkrila čime se sada bavi i nedostaje li joj posao na televiziji.

tanja tomić Izvor: Privatni album

'Posao na televiziji je moj najdraži dio poslovne ‘karijere’, iako mi je lijepo bilo i u gospodarskoj komori. To je posao koji volim, no ne vidim se više u njemu s obzirom na to da pristižu nova, mlađa i zanimljivija lica. Orijentirala sam se na fakultetske obaveze. Naime, prošle sam godine upisala marketing i komunikacije na Poslovnom veleučilištu Zagreb te sam na drugoj godini', otkrila nam je Tanja. 

Kako nam i sama govori, njoj je fakultet uvijek donosio dozu adrenalina. 'Studirala sam na Kineziološkom fakultetu na kojem mi je ostalo nekoliko ispita. Zadnji sam naime položila 2001. godine kad sam rodila najstarijeg sina.Tu je ispitima bio kraj. Nakon skoro 20 godina staža sam defacto bila prisiljena prestati raditi. Zbog sustava koji ‘solo’ mamama ne ide na ruku, odlučila sam upisati fakultet kako bi i dalje ‘imala nešto svoje’. Predavanja su bijeg u samo moj svijet, pripremanje ispita dobar adrenalin', ispričala nam je i kako pronalazi vrijeme za učenje.

tanja tomić Izvor: Privatni album

'Hoću drugima pokazati da za učenje nikada nije kasno. Učim od 23 do 2 sata ujutro, a pred ispite i do pet, šest sati dnevno. Pripremam seminare, prezentacije i zaista uživam u tome. Bilo je situacija gdje čekam dijete u autu pred glazbenom školom i pripremam ispit. Isto, kako mi je jedan od klinaca često bio hospitaliziran, dva sam ispita u potpunosti spremila u bolničkoj sobi', ponosno je naglasila i istaknula kako uskoro pokreće novi posao. 'S prijateljem kiparom pokrećem posao vezan za ‘ekskluzivnu vrtnu galanetriju’. Sav me taj posao odbacuje stres od kolotečine i situacija koje ona nosi', zaključila je Tanja koja ni sama nije sigurna kako to sve usklađuje.

Isto, kako mi je jedan od klinaca često bio hospitaliziran, dva sam ispita u potpunosti spremila u bolničkoj sobi

'Tko kaže da usklađujem? Svakodnevna borba je prisutna, međutim, nastojim imati plan. Jasno je da sam stalno u autu. Glumim im svima taxi pa tako dnevno sakupim i do 80 prijeđenih kilometara. Učim kad djeca odu na spavanje ili vikendima kad se igraju', dokazuje da se sve može kad se hoće. 

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader