Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Antun Vrdoljak: 'Kad bih ja čitao portale, poludio bih'

Autor A.S.
Autor A.S.

Redatelj odgovorio

Izvor: Story

Jučer je prikazana posljednja od osam epizoda 'Generala' Antuna Vrdoljaka. Osim serijala koji se prikazivao na dva HRT-ova programa u udarnom terminu, na istu je temu snimljen i film, premijerno prikazan na Pula film festivalu. U serijalu glavnu ulogu ima Goran Višnjić, a tumači generala Antu Gotovinu. 

Međutim, iako je u serijal uloženo oko 20 milijuna kuna samo iz javnih izvora financiranja, javnost je složna kako se taj novac ne vidi, odnosno, projekt nije uspio opravdati uloženi iznos. 

Svaka epizoda prikazana na televiziji  izazove pravu salvu komentara na društvenim mrežama, a posebno vatreno uvijek je na Twitteru. Na društvenim mrežama i portalima nabrajaju se tako 'gafovi' koji se mogu vidjeti u kadru - poput ruksaka brenda koji tada nije ni postojao ili bočice vode Jane u snimci koja, također, nije postojala. Story.hr kontaktirao je čovjeka koji stoji iza serijala i filma. Redatelj Antun Vrdoljak koji je, sa svojim sinovima, tvorac serije, odgovorio je i dao komentar na 'gafove'. Antun nam je odgovorio kako to zaista nije potrebno komentirati. 'To su gluposti. Kad bih ja čitao portale, poludio bih', rezolutan je umjetnik. 'Zar je važno je li tamo bočica Jane s naljepnicom ili bez? To su gluposti. To je sve što ću reći', nepokolebljiv je bio Antun za kojega je važnija poanta filma od detalja. Kako Antun nije bio razgovorljiv, nismo stigli ni pitati što je s navodima nekih glumaca i suradnika  koji već, kažu, kreću u sudske postupke zbog neisplate honorara. 

Izvor: Story arhiva

Jesu li iz publike su glasniji oni kojima se djelo ne sviđa? Jer, naime, epska priča o generalu u kinima je bio nagledaniji film u prošloj godini. Ipak, Hrvatsko društvo filmskih kritičara na strani je društvenih mreža i portala te je filmu dodijelilo ocjenu 1.38, dok je laureat nagrađen Oktavijanom dobio 4.29. 

Najčitanije

Najnovije