Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

EKSKLUZIVNO Luka Šulić o odnosu sa Stjepanom Hauserom

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Za novi broj magazina Story

Izvor: Robert Gašpert

Kada su 2011. godine objavili obradu pjesme ‘Smooth Criminal’, kojom su brzo osvojili svjetsku glazbenu scenu, Luka Šulić i Stjepan Hauser još su bili klinci. Izrazito talentirani klinci koji su jednostavno uživali u glazbi koju stvaraju violončelom i ne sluteći da će ih njihova strast i virtuoznost dovesti na pozornice svih najvećih svjetskih dvorana. Sedam godina duo 2CELLOS neumorno je ljubav prema klasičnoj, pop i rock glazbi dijelio s publikom svih naraštaja i nacionalnosti, a onda su odlučili uzeti pauzu. Za to su se vrijeme mogli posvetiti vlastitim projektima i planovima. Luka je tako potkraj prošle godine objavio prvi solo album za koji je odabrao jedno od najslavnijih djela klasične glazbe, Vivaldijeva ‘Četiri godišnja doba’. I još je jednom nadmašio samoga sebe.

Naime, ovaj 32-godišnjak time je postao prvi glazbenik u povijesti koji to djelo izvodi kao solo violončelo. U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 5. veljače imat ćemo priliku i uživo poslušati kako to zvuči. Međutim, prioritet mu je trenutačno, kako nam je otkrio, obitelj - supruga Tamara s kojom je u braku od ljeta 2017., kćerkica Hana i dvogodišnji sin Val. Njegov se život posljednjih nekoliko godina značajno promijenio - nabolje, kaže, a koliko je to utjecalo na rad 2CELLOS i odnos sa Stjepanom te kako će njegov život i karijera izgledati u budućnosti, samo je djelić onoga što nam je otkrio ovaj nagrađivani glazbeni virtuoz.

Story: Kako se pripremate za zagrebački koncert? Vježbate li dok djeca spavaju?

Vježbam uglavnom tijekom dana kad Hana spava, otprilike sat i pol prijepodne pa još malo poslijepodne. Val je u vrtiću, što nam dosta olakšava. S Hanom je jednostavno, sluša me, igra se, ne zaplače po sat vremena, puže... Ako počne plakati, stavim je u stolac, dam joj komad kruha pa je mirna još pola sata i mogu dalje svirati. Sve je stvar dogovora. Supruga pomaže, a ako ona ima neke obaveze, ja preuzimam brigu o djeci. Najveći je izazov ostati sam s njih dvoje, ali i to se može. Val je velik, zna se samostalno igrati, crta... Imali smo sreću, oboje su odlična djeca. Još mi nije došlo da čupam kosu. Ali više mi i ne treba jako puno vježbe. Imam taj kapital otprije, sad samo ponavljam i održavam formu. Više ne moram vježbati četiri-pet sati na dan.

Story: Posljednjih godinu-dvije puno se raspravlja o tome raspada li se 2CELLOS ili ne. Što ste u ovih godinu dana zaključili, mogu li Luka i Stjepan uspješno samostalno postojati?

Mogu, super nam ide i samostalno. Imam turneju, koncerte, Stjepan također ima turneju. Najveća je snaga dvojca 2CELLOS u tome što smo kao individualci toliko snažni da možemo svirati sami i imati odličnu karijeru, a kada se spojimo, onda jedan plus jedan nisu dva nego tri. Stvarno možemo puniti arene po cijelom svijetu. Zato 2CELLOS i jest svjetski glazbeni fenomen, jer smo i kao individualci kvalitetni. Možda se u budućnosti opet dogodi ovakva pauza, možda opet poželimo nešto snimiti sami jer smo drukčiji.

Story: Je li riječ samo o poslovnoj pauzi ili ste, s obzirom na to da ste toliko vremena bili zajedno, uzeli i pauzu jedan od drugoga?

Iskreno, ne čujemo se baš. Tu i tamo nešto poslovno.

Cijeli intervju s Lukom Šulićem pročitajte u novom broju magazina Story, koji možete kupiti od srijede 29. siječnja 2020. godine.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader