Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaća missica: 'Kod nas doma je prilično kaotično'

Autori I.K.K. Autori N.R.

Treće dijete, sinčić Mata stigao im je prije mjesec dana

Rajna Raguž Izvor: Instagram

Fotografkinja i bivša Miss Hrvatske 2001. godine, 33-godišnja Rajna Raguž i suprug Tomislav Čuljak dobili su 18. siječnja treće dijete, sinčića Matu. Nakon što je s Tomislavom izgovorila sudbonosno 'da' u svibnju 2015. godine, Rajna je imala tri trudnoće u tri godine. Prvo je u studenom 2016. godine dobila kći Gretu, a nedugo nakon nje, u studenom 2017. godine i sinčića Ivana. Kako joj je prošao prvi mjesec u društvu najmlađeg mezimca, koliko se razlikuje u karakteru od svoje braće i sestara te koji su joj najveći izazovi pri odgoju djece, Rajna je otkrila samo za Story.hr.

U Vašu obitelj stigao je sinčić Mata. Kako se osjećate? Je li sve prošlo u redu?

Sve je prošlo odlično. Porod kao porod, nećemo se lagati, boli jako, ali bilo je brzo i bez komplikacija, a to je najvažnije.

Možete li nam opisati kakva je Mata beba? Uspijete li spavati noću?

Ni s jednom bebom nisam uspjela spavati noću. Život s novorođenčetom je takav da ne-spavanje dođe pod normalno.

Kako su se snašli Greta i Ivan? Pokazuju li ljubomoru?

Greta i Ivan se nisu još ni upoznali s bratom jer nažalost oboje imaju vodene kozice i kod nas doma je prilično kaotično, karantena i odvojen život dok to ne prođe. Što se eventualne ljubomore tiče, spremna sam na sve scenarije

Napisali ste da ćete se potruditi fotografirati Matu u istoj količini kao i Gretu i Ivana. Imate li fotoalbume ili je danas ipak sve spremljeno na kompjuterima?

Sve fotografije su još uvijek na kompjuteru, prilično sam detaljna kad radim albume pa mi za to treba puno vremena, ali svakako ih planiram napraviti u ovoj godini. Obožavam fotografirati svoju djecu i uživam u gledanju fotografija. Za mene je to nešto predivno, uvijek se trudim sve zabilježiti. Izgubila sam tatu s pet godina, i da nemam fotografije ne bih znala ni kako je izgledao. Redovito izrađujem fotografije i stavljam ih u okvire, to mi je jako važno.

Kako provodite ove prve dane? Je li uzbuđenje i dalje prisutno?

Moram priznati da ovaj put zbilja uživam u prvim danima, bez stresa i napetosti. Mata je jako sladak i voli se maziti, što mi je novost jer Greta i Ivan nisu baš bili zen bebe.

Koji su Vam najveći izazovi pri odgoju Vaše djece? Kako usklađujete posao i odgoj troje djece?

Idem iz dana u dan, pa kako bude. Djeca su bila naša odluka i sve skupa jest prilično kaotično, no tako ja oduvijek funkcioniram pa mi to i nije novost. Uz dobru organizaciju i pomoć sa strane moguće je sve hendlati. Moj posao nije tipičan uredski posao, imam klizno radno vrijeme tako da se uspijevam organizirati kako meni odgovara. Suprug također preuzima velik dio oko djece i kućanstva, imamo baku koja je blizu i uskače kada god zatreba, na čemu smo neizmjerno zahvalni.

Rekli ste da ste nakon treće bebe sada najopuštenija do sada. Što Vas je do sada 'kočilo'? Čega ste se plašili?

Prije prve bebe nisam se ničega bojala pa sam doživjela šok. Zamišljala sam idilu, dobila sam priličan udarac realnosti. S drugim sam znala što me čeka, ali je bilo teško jer je bio jako zahtjevna beba. Sad s trećim, nema toga što me može iznenaditi.

S obzirom da imate troje djece, jeste li suprug i Vi razmišljali/razgovarali o još djece?

To je najčešće pitanje koje nam zadnjih dana postavlja okolina. Zasad uživamo kao obitelj od pet, a što nam budućnost nosi, nitko ne može reći.

Tagovi

Magazin

Royals