Novinar, bloger, pokretač projekta ‘Rok otok’ i suvoditelj RTL-ova showa ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’, 49-godišnji Domagoj Jakopović Ribafish poznat je i kao veliki gurman, no ljubav prema hrani dovela ga je do prekomjerne kilaže pa ju je odlučio malo skinuti. Naime, nakon posjeta prijateljici shvatio je da 102 kilograma nisu dobra za njegovo zdravlje te si je zacrtao cilj da skine 12 kilograma do ljeta, i to vježbanjem i zdravom prehranom. Iako je na početku ostvario dobre rezultate, Domagoj se sada susreo s teškoćama, a za Story.hr ispričao je što ga muči, misli li odustati od borbe za vitkiju liniju te kojim se privatnim i poslovnim planovima raduje u bližoj budućnosti. 

 'Bio sam kod prijateljice u Sv. Martinu na Muri i legao u neki stroj koji ti pokaže u kakvom stanju ti je tijelo, koliko masnoće imaš, kolesterola, stanje jetre... Te večeri nisam mogao zaspati i drugo jutro sam rekao sam sebi da krećem, da moram smršaviti 12 kilograma', započeo je Domagoj. 'Smanjio sam obroke. Umjesto dva tanjura graha pojeo bih jedan, a pio sam i smoothije od zelenjave koju bi našao u hladnjaku. Krenuo sam i češće u šetnje sa svojim psom, ali i u teretanu jer ne mogu plivati zato što me boli ruka. Dolazim tamo 'zakrabuljen' u trenirku i kapuljaču jer mi nije ugodno da me gledaju zato što sam debeo. Srećom, brzo su došli i rezultati. U deset dana sam izgubio pet kilograma', ispričao je ponosno, ali se i požalio kako mu se kilaža ubrzo opet počela dizati jer se, kaže, opustio. Vaga mu sada pokazuje brojku 101,5, a s time nije zadovoljan.

 'Mislim da je najvažnije ne odustati i biti uporan. Premda sam popustio u disciplini, namjeravam do ljeta doći na bar 95 kilograma, s time bi i ja i moja okolina bili zadovoljni. Znate, nije lako. Sad sam se upravo vratio s Korčule, gdje mi žive roditelji. Tamo se otvarala nova pizzerija, a mene su pozvali na otvaranje pa sam morao degustirati. Puno je takvih evenata s finom papicom na koje me zovu', iskreno priznaje bloger i voditelj koji je od prošle godine u sretnoj vezi s Kasandrom Draganić, vizažisticom i food blogericom, što je Story ekskluzivno objavio.

Premda je svjestan da je za mršavljenje bolje jesti ribu nego crveno meso kojeg obožava, Domagoj priznaje da mu je u Zagrebu jako teško pridržavati se toga. 'Na moru mi puno bolje paše riba, uz ugođaj mediterana i miris borova. U Zagrebu mi nije gušt jesti smrznutu ribu koja je kamionom putovala od tko zna kuda', rekao je osnivač 'Rok otoka', projekta koji je pokrenuo u čast svog preminulog 13-godišnjeg sina Roka, a s kojime želi povezati sve naseljene jadranske otoke. Kao i prošle godine, namjerava i ovo ljeto preplivati 17 otoka u mjesec dana, a pripreme su već u tijeku. 'Počinjemo 9. srpnja u Brodarici kod Šibenika, a cilj će nam biti otok Ugljen, na koji bi trebao doplivati 29. srpnja', rekao je.

 I za kraj, Ribafish nam je otkrio kako ćemo ga gledati i u novoj sezoni kulinarskog showa RTL-a 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', koji je prošle godine vodio zajedno s voditeljicom Doris Pinčić Rogoznica. 'Uskoro kreće snimanje, a nisam siguran kad će se te epizode točno emitirati', kazao je. Budući da je poznato da je Domagoj veliki zaljubljenik u putovanja i da je obišao preko 60 zemalja svijeta, otkrio nam je i kad se namjerava otisnuti u neku novu avanturu. 'Namjeravam proputovati Južnu Ameriku, od Meksika do najjužnije točke, Rta Horn. A onda, u budućnosti, htio bi istražiti Antarktiku', ambiciozno je najavio.