Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stjepan Hauser: 'Strastven sam i ne znam drugačije'

Ne skriva koliko je ponosan

 Izvor: Privatni album, Arhiva

Nakon što su on i kolega Luka Šulić zajednički projekt 2CELLOS na neko vrijeme stavili u stanje mirovanja, čelist Stjepan Hauser posvetio se solističkoj karijeri pa je sredinom veljače objavljen njegov prvi samostalni album ‘Classic’. Kako govori i ime albuma, na njemu su najljepša djela klasične glazbe po Stjepanovu izboru, a u njihovu je izvedbu unio puno strasti. O novom albumu i svjetskoj turneji govori u intervjuu u kojem otkriva kako je i sam vrlo romantičan i strastven.

Story: Kako ste birali skladbe koje ste uvrstili na prvi solistički album?

Skladbe su birale mene, a ne ja njih. Slušam ih cijeli život i one su dio mene već 33 godine. Sada su napokon na albumu.

Story: Izjavili ste da su to najljepše i najromantičnije melodije, jeste li i sami takvi? Je li baš zato album izišao uoči Valentinova?

Da, apsolutno, stalno sam romantičan. Album ‘Classic’ objavljen je uoči Valentinova jer je to vrijeme ljubavi, savršeno za romantiku i slušanje skladbi koje su na albumu. Neki ljudi i ne znaju da su romantični ili to ne žele priznati, ali kada čuju ovakve skladbe, one to izvuku iz njih.

Story: Kakve su prve reakcije na album?

Odlične! Album je među najslušanijima albumima klasične glazbe na iTunesu. Krećem na turneju, rasprodani su gotovo svi najavljeni koncerti u Europi i Americi. Prvi ću put nastupati i u Egiptu, gdje još nisam bio i jako sam uzbuđen zbog toga.

Story: Najavili ste brojne nastupe diljem Europe i u SAD-u, svoju svjetsku turneju. Kada će domaća publika imati priliku čuti uživo vaš novi materijal?

Jako se veselim turneji. U svakom će me gradu pratiti dirigent i simfonijski orkestar. Posebno sam uzbuđen zbog koncerta u Londonu s jednim od najvažnijih orkestara - Kraljevskom filharmonijom (Royal Philharmonic Concert Orchestra) 14. travnja. Koncerti u Hrvatskoj i regiji još nisu u planu, mora me se publika još malo zaželjeti. Ovdje sam već održao dva koncerta klasične glazbe i reakcije publike bile su odlične pa su mi zapravo postale vjetar u leđa za solo projekt. Sada je najprije red na svijet.

Story: U ovaj ste album unijeli mnogo strasti. Možete li uopće funkcionirati drukčije?

Naravno, strastven sam i ne znam funkcionirati drukčije. Ništa ne radim bez strasti jer to onda ne bi bilo to. Iskrenu strast i emociju čut će svi koji poslušaju ovaj album koji sam snimio s Londonskim simfonijskim orkestrom.

Magazin

Royals