Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivša natjecateljica 'Života na vagi' priznala da je bila žrtva nasilja

Autor N.R.

Ispričala nam je svoju priču

 Izvor: Instagram

Nina Martina Korbar je javnosti poznata kao jedna od bivših kandidatkinja showa 'Život na vagi', u kojem je pronašla novi put, kojim živi otkako je izašla iz kuće. Kako je i sama spomenula nekoliko puta, put prema ovome što živi danas, bio je jako težak. Uz to što se borila s viškom kilograma, priznala je da je bila žrtva vršnjačkog nasilja. Kako bi podignula svijest o tome, odlučila je za Story.hr ispričati svoju priču, kako bi pomogla djeci koja se trenutno osjećaju onako kako se i ona godinama osjećala.

Vršnjačko nasilje veliki je problem kod mladih. Što mislite što je razlog tome i tko je glavni krivac?  

Istina, vršnjačko nasilje je veliki problem kod mladih i teško je reći tko je glavni krivac. Puno toga dolazi od doma, djeca gledaju kako se ponašaju roditelji i to pokazuju van kuće, a onda opet s druge strane u školama se generalno premalo priča o tome i premalo pažnje se pridaje vršnjačkom nasilju. U mom slučaju je škola jako krivo reagirala i tvrdim da je moja škola tada u mom slučaju bila primjer kako se ne treba postaviti. Svaka čast i veliko hvala nekolicini profesora koji su pokazali što znači biti pravi profesor. Djeca nisu kriva, njima je potrebna edukacija i usmjerenje.

Oni misle da se trebaju sramiti što ih netko maltretira, traže krivnju u sebi, tužni su jer nisu 'normalni' i pokušavaju se promijeniti da bi ih drugi prihvatili i tako sam se i ja osjećala.

Priznali ste da ste i vi bili žrtva takvog nasilja. Možete li nam reći nešto o tome?  

Da, jesam. O tome sam odlučila progovoriti jer smatram da je to jako bitna tema i nešto na što mi trebamo utjecati, a pogotovo jer znam koliko je djeci koja su maltretirana teško. Oni misle da se trebaju sramiti što ih netko maltretira, traže krivnju u sebi, tužni su jer nisu 'normalni' i pokušavaju se promijeniti da bi ih drugi prihvatili i tako sam se i ja osjećala. To je teško za shvatiti i vjerujte mi, roditeljima te djece je jako teško pronaći pravi način da pomognu svom djetetu. Djeci i mladima koji se nalaze u takvoj situaciji želim poručiti da budu svoji i da se ne mijenjaju radi nikoga osim radi sebe, da vole sebe i znaju da zaslužuju biti sretni. Neka se oslobode bilo kakvih negativnih misli jer nakon kiše UVIJEK dolazi sunce.

Je li to ostavilo trag na vama? Je li utjecalo na vaše samopouzdanje?  

Svakako da je ostavilo trag i zato želim pružiti podršku drugoj djeci, govoriti javno o tome i poručiti im da nisu sama i da nas ima puno koji smo to prolazili, a svejedno smo stvorili svoj put i sreću. Sretna sam što sam se uspjela izvući iz toga. Orijentirana sam na sebe i uvijek sam imala taj neki inat u sebi i stav da ne dam na sebe, pa me to gura naprijed, ali i naravno velika podrška moje obitelji i bližnjih.

Kako ste se borili protiv negativnih komentara? Primate li ih danas - ako da, kako se danas borite protiv njih?  

Za vrijeme škole sam se suprotstavljala tim klincima, davala im do znanja da me neće “srušiti” i borila sam se svakoga dana. To je tada bio jedini način da opstanem. Da, doma sam plakala, bilo mi je jako teško, osjećala sam se usamljeno, nije mi bilo jasno zašto je sve tako kako je, zašto me odbacuju, ali sam uvijek sebi govorila da će jednoga dana sve doći na svoje i okrenula sam to u svoju korist. Danas sam puno bolja i jača osoba radi svega toga. Danas se ne borim jer sam svjesna da ima svakakvih ljudi, ali i da ne mogu svima biti super i odlična i to je ok. Znam tko sam, što sam, moj život je moj život i moj odabir. Fokusirana sam na sebe, svoje ciljeve i osobe koje volim i koje vole mene.

Sada kada ste osvješteniji, što biste poručili mlađoj Nini Martini? Koji savjet biste joj dali?  

Pusti ih neka pričaju i rade što god žele, nemoj se truditi uklopiti jer si rođena za puno veće stvari. Voli sebe i radi na sebi, živi svoj život po svojim pravilima. To bih poručila apsolutno svima koji su u bilo kakvom teškom razdoblju i sumnjaju u sebe. Whitney Houston je pjevala - Naučiti voljeti sebe, to je najveća ljubav od svih i neka se tim stihom svi vodimo.

Magazin

Royals