'Majka je iznijela niz optužbi na račun oca da je na različite načine vodio kampanju s ciljem maltretiranja, zastrašivanja ili dovođenja majke u veliki strah na bilo koji drugi način kako početkom 2019. godine, kad je još bila u Dubaiju, tako i u sve vrijeme od njezinog preseljenja u Englesku u travnju 2019.', zaključio je sud u presudi objavljenoj u četvrtak, koja se tiče odnosa princeze Haye Bint al-Hussein i njezinog bivšeg supruga, šeika Dubaija Mohammeda Bin Rashida Al-Maktouma, prenose strani mediji.

princeza haya odlazi sa suda
Profimedia 

Naime, drama u ovoj kraljevskoj obitelji počeo je prošle godine u lipnju, kad je Haya bila primorana pobjeći od supruga. Odlučila je uzeti djecu, 12-godišnju Jalilu i osmogodišnjeg Zayeda, i započeti novi život u Njemačkoj, gdje je zatražila azil. Borba oko skrbništva započela je još prošle godine u Londonu, gdje je ovog tjedna napokon donesena odluka.

KRAJ DRAME U KRALJEVSKOJ OBITELJI Bojala se za život, a sada može odahnuti
Profimedia 

Visoki sud u Velikoj Britaniji navodi da je takvo ponašanje šeika moguće dokazati iz njegovog ranijeg ponašanja, uključujući manipuliranje otmice njegove najstarije kćeri Šamse. Tim putem su se utvrdile neke od činjenica, što se timu šeika, koji se nije pojavio na sudu, nije svidjelo. 

'Kao šef vlade nisam bio u mogućnosti sudjelovati u postupku utvrđivanja činjenica na Sudu. To je rezultiralo objavljivanjem presude o 'utvrđivanju činjenica' koja neminovno govori o samo jednoj strani priče', izjavili su šeikovi pravni zastupnici.

Princeza Haya
Profimedia