Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Poznati Hrvati zakazali u čestitanju Međunarodnog dana žena

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Žena ženu više cijeni?

Izvor: Instagram

Lijep i sunčan dan osvanuo je danas kada čitav svijet slavi Međunarodni dan žena. Ideja za obilježavanjem, podsjetimo, rodila se nakon što je 8. ožujka 1908. u New Yorku 15 tisuća tekstilnih radnica protestiralo zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća, a dvije godine kasnije održana je prva međunarodna ženska konferencija u Kopenhagenu u organizaciji Socijalističke Internacionale te ustanovila 'Međunarodni dan žena' na prijedlog slavne njemačke socijalistice Clare Zetkin. Čestitati putem društvenih mreža svim ženama, prijateljicama i kolegicama njihov svjetski dan nisu stoga propustili ni brojni poznati Hrvati, a prednjačile su pripadnice ljepšeg spola. Muškarci su pomalo zakazali, ali su ih 'popravili' njihovi mlađi potomci.

 Blogerica Danijela Dvornik priznala je da je pomalo zaboravila na ovaj datum, no pohvalila se poklonom kojim ju je iznenadila 29-godišnja kći Ella. 'Svim ženama na ovom svijetu, želim sretan ovaj dan! Zapravo, želim svim ženama koja se još uvijek bore za svoja prava, da se izbore jer još uvijek živimo u muškom svijetu. Ja sam se na današnji dan malo uspavala i zaboravila na današnji datum sve dok me dostavljač nije iznenadio sa ovom prekrasnim ružama, poklonom od moje kćeri. Hvala ti Ella', napisala je 53-godišnjakinja.

Voditeljica Narodnog radija Tajana Jurić čestitala je ženama istom objavom koju je podijelila prošle godine na Međunarodni dan žena. Ne čudi jer je ta objava zaista nadahnuto sročena. 'Živjele mi, drage moje žene! Ovo mogu svake godine nanovo objavljivat!', napisala je danas.

 Naša najbolja atletičarka svih vremena, 29-godišnja Sandra Perković čestitala je ženama na Instagramu pozirajući u bijelom sakou izazovnog dekoltea i crvenom šeširu. 'Svaki muškarac treba ženu kad mu je život u rasulu, baš kao u šahovskoj igri. Kraljica štiti kralja. Sretan vam Dan žena!', napisala je.

 Pjevačica Ivana Banfić u čestitki je podsjetila sve žene koliko su hrabre, divne i jake. 'Sretan nam dan žena. Svima nama da se sjetimo koliko smo jake, hrabre, nježne, strpljive, osjećajne, brižne, lijepe, bogate, uspješne, radosne, izdržljive, lukave..i još puno više.. Prekrasne smo, mi žene', napisala je.

Glumica Ecija Ojdanić na Međunarodni dan žena dala je počast ženi koja joj je podarila život, njenoj majci, objavivši fotografiju na kojoj su zajedno s Ecijinim sestrama. 'Ova mama lavica, uprkos njenom patrijarhalnom odgoju, odgojila je nas dvije da budemo prave lavice, poduzetnice, hrabrice. Dobro, tupila nam je i da moramo biti i prave domaćice, i 'držati 4 kantuna kuć' Sad je na sestri i meni da naše cure osnažimo da budu još samostalnije, slobodnije i sretnije. Sretan vam Dan žena. Od žena Ojdanić', napisala je 45-godišnja glumica.

Za sve one poznate Hrvate koji se nisu sjetili svojih boljih polovica na današnji dan iskupio se glazbenik Massimo Savić, koji u čestitki nije propustio naglasiti veliku ulogu koju žene imaju u životima muškaraca. 'Draga gospodo, samo podsjetnik. Danas je Međunarodni dan žena.
Prilika da pokažemo kakvim znakom pažnje, ako nam to baš i ne uspjeva svaki dan, da smo "stara škola", da mislimo i da nam je stalo. Drage dame, jasno vam je da smo svjesni koliko ste u našim životima presudno važne. Nek' vam je sretan ovaj samo vaš, a onda i svaki drugi dan', napisao je.

 A onim muškarcima koji se nisu sjetili čestitati svojim boljim polovicama dobar primjer dao je sinčić 36-godišnje domaće glumice Petre Kurtele, dvogodišnji Relja, kojeg je dobila u vezi s dečkom, arhitektom i dizajnerom videoigara Igorom Banovićem. Relja je majku obradovao s buketom maćuhica i pritom je bio neodoljivo sladak.

Najčitanije

Najnovije