Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati Hrvati navukli šarene čarapice i pokazali solidarnost

Ako još niste, uključite se

  Izvor: Profimedia

Svake godine, na današnji se dan obilježava Svjetski dan sindroma Down. Upravo taj datum izabran je kako bi se istaknula i označila jedinstvenost 21. kromosoma. Kako bismo im pokazali jednakost i potporu, navucite dvije različite čarapice, ako već niste. Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želi se upoznati svijet s ovim poremećajem i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u društvo. A upravo su ih tako danas podržali i mnogi Hrvati. 

'Sve je to isto, a možda čak i više', napisao je kratko i jasno glumac Slavko Sobin koji je svoju rozu i žutu čarapu prošetao prirodom. Upravo tom rečenicom htio je naglasiti kako smo svi mi isti, bez obzira na bilo što. S njime se složila i njegova kolegica, glumica i pjevačica Sementa Rajhard. '#ostanidoma u krugu svojih i nosi danas različite čarapice za naše junake koji su POSEBNI I ČAROBNI', istaknula je i nadodala kako je bitno da smo danas uz svoje najmilije. 

Da im treba pružiti podršku smatra i naša najbolja atletičarka, Sandra Perković. Uz dokoljenku u hrvatskim bojama, odabrala je i onu roze boje. 'Prijatelji ne broje kromosome', napisala je i podržala Svjetski dan osoba s Down sindromom. 

Kratkim videom koji je objavila na društvenim mrežama, a gdje maše svojim različitim čarapama, javila se i bivša članica showa 'Život na vagi', Mirna Posavec. Ovaj dan odlučila je posvetiti upravo osobama s Down sindromom. Da je bitno o jednakosti učiti od malih nogu, pokazala je još jedna bivša natjecateljica spomenutog showa, Irena Štetić Andrin. Naime, ona je sa svojim suprugom Ivicom i sinom Vigom kojeg je rodila početkom godine, pozirala s različitim čarapicama. 'Podržimo naše drage prijatelje, danas je njihov dan. Različit=poseban', napisala je Irena i u krugu svojih pratitelja podigla svijest o današnjem danu. 

Dakle, sve što trebate učiniti, ako još niste, je otići do ormara, uzeti svoje dvije najdraže različite i šarene čarape, navući ih i pružiti podršku. Ipak je to najmanje što možemo učiniti.  

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image