Filmski mogul Harvey Weinstein koji je zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja osuđen na 23 godine zatvora, saznao je da je zaražen koronavirusom, tvrdi Niagara Gazette. Testiranje je obavljeno u zatvoru u Wendeu blizu Buffala, gdje 68-godišnji holivudski producent izdržava kaznu koja mu je izrečena sredinom ožujka. Iz zatvora nisu htjeli potvrditi, ali ni demantirati navode, pozivajući se na savezni zakon o privatnosti, no rekli su da dva zatvorenika u Wendeu imaju koronavirus.Glasnogovornik Harveya Weinsteina za Metro.co.uk kazao je da nema informacije da je njegov klijent zaražen.

Havey Weinstein osuđen je na 23 godine zatvora zbog  silovanja i seksualnog zlostavljanja.
Profimedia 

 Podsjetimo, optužnica protiv bivšeg producenta bila je sastavljena na temelju svjedočanstava Miriam Haley, Weinsteinove bivše zaposlenice u njegovoj produkcijskoj kući Miramax, koju je seksualno napastvovao 2006., i glumice Jessice Mann koju je silovao 2013. godine. No, lista njegovih žrtava je puno duža, a žene su se počele javljati tek nakon što je pokret #MeToo 2017. godine pokrenuo lavinu najvećeg seksualnog skandala u povijesti Hollywooda.

Harvey Weinstein zaražen koronavirusom
Profimedia 

 Do svibnja 2018. godine javilo se više od 80 žena koje su smogle hrabrosti i progovorile o svojim iskustvima s najvećim seksualnim predatorom Hollywooda. Među njima našlo se i mnogo slavnih kojima je napredovanje u karijeri ili dobivanje uloga Weinstein uvjetovao seksualnim odnosima, poput Angeline Jolie, Gwyneth Paltrow, Mire Sorvino, Rosannae Arquette, Ashley Judd, Carae Delevingne, Lupite N'yongo... Harveyu je prijetio i doživotni zatvor, ali nije osuđen po svim točkama optužnice pa je dobio 'samo' 23 godine. Pitanje je kako će njegov organizam podnijeti zarazu, s obzirom da mu se zdravlje pogoršalo tijekom suđenja te je čak morao dolaziti na sud uz pomoć hodalice. Početkom ovog mjeseca proveo je i pet dana u bolnici zbog srčanih problema i bolova u prsima.