Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Prvi domaći sportaš zaražen koronom: 'Zube perem rakijom i žvačem češnjak'

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Ispričao je sve o zarazi, izolaciji i liječenju

Izvor: Pixsell

Bivši boksač i ženski boksački izbornik, 46-godišnji Ante Matas prvi je domaći sportaš zaražen koronavirusom. On se u srijedu vratio iz Londona, s prekinutog olimpijskog kvalifikacijskog turnira, a o svojoj borbi s virusom i izolaciji, trener splitskog Pitbulla pričao je za Večernji list, a otkrio je i kako se, između ostaloga, protiv 'korone' bori s - rakijom i češnjakom. 

'Mi živimo u zgradi s još četiri obitelji, a ja sam trenutno u našoj garsonijeri koja je točno ispod našeg stana. Opskrbljen sam sa svime potrebnim i niti ne pomišljam ni nosom proviriti. 

Budući sam znao da nas po povratku iz Londona sve čeka samoizolacija, ja sam javio supruzi da napuni garsonijeru sa zalihama hrane

  Doduše, to jedino činim kada otvorim prozor da bih preuzeo tegle s kuhanom hranom i toplim čajevima koje mi s konopcem iz stana iznad spušta moja supruga Lorena. A ne tako davno sam ju pitao kada će baciti sve te tegle koje ničemu ne koriste, a sada su tegle došle na svoje jer niti jednu ne vraćam gore iz higijenskih razloga. Inače, budući sam znao da nas po povratku iz Londona sve čeka samoizolacija, ja sam javio supruzi da napuni garsonijeru sa zalihama hrane. Imam domaćeg meda, dovoljno voća, a otac mi je sa sela donio domaćeg mlijeka i rakije', rekao je Ante kojem je upravo rakija jedno od 'oružja' protiv virusa. 

AM
Izvor: YouTube

'Rakija je bitna stavka jer poznato je da alkohol dezinficira. Četkicu za zube držim u rakiji s kojom i ispirem usta. A jednako važnu ulogu ima i češnjak.

Rakija je bitna stavka jer poznato je da alkohol dezinficira. Četkicu za zube držim u rakiji s kojom i ispirem usta. A jednako važnu ulogu ima i češnjak

  Uz sve te procese kašljanja i otežanog disanja, dogodilo mi se da sam ostao bez osjetila njuha. Kad sam pokušao pomirisati kapulu, ništa nisam osjetio. Zatim sam isto učinio s dezodoransom, opet ništa. Stavim parfem na ruku, također ništa ne osjećam. Tada sam uzeo tri glavice češnjaka i počeo žvakati. Nisam ga gutao nego sam ga držao u ustima dok ga nisam pretvorio u kašu i raširio po ustima. Toliko me zapekao jezik da sam jaukao i psovao te sam išao pogledati u ogledalo da li mi je izgorio jezik. Za nepovjerovati je, da mi se nakon toga njuh vratio, ne u onom obliku kakav je bio, ali se vratio i zato sada glavice češnjaka žvačem kao gumene bombone. Uz to i jedem meda na žlice', otkriva ovaj sportaš, koji se sada, kaže, osjeća dobro, a temperaturu, dodaje, održava ispod 37 stupnjeva.

'Kao ženski izbornik morao sam biti na ždrijebu, a iza mene je, k'o za vraga, sjeo neki Ukrajinac koji mi je sat vremena kašljao u vrat. I ja sumnjam da sam upravo tada zaradio koronu. Ja i korona imamo meč i netko će tu izvući deblji kraj, a to neću biti ja. Satrat ću ju, zažalit će dan kada se poželjela nastaniti kod mene. 

Ja i korona imamo meč i netko će tu izvući deblji kraj, a to neću biti ja. Satrat ću ju, zažalit će dan kada se poželjela nastaniti kod mene

  Naime, nakon što je dijagnosticirano da sam pozitivan na koronavirus ja sam odlučio liječiti se kod kuće i dobro sam napravio jer sam po pitanju borbe neprestano aktivan i koroni ne dam mira. Jedem med, češnjak, ispirem grlo rakijom, inhaliram se i nabio sam joj tempo koji ona ne može pratiti. U svemu ovome jako je važan i mentalni stav zaraženog a on mora biti borben', zaključuje bivši sportaš.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader