Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Blanka Vlašić: 'Ovo je korizma par excellence!'

Autor N.R.
Autor N.R.

Iskreno o svemu

Izvor: Instagram

U vremenu krize izazvane zarazom virusom COVID-19, mnogi su svoje misli okrenuli prema jednom - nadi za bolje sutra. U nedavnoj emisiji 'Izdvojeno' medijske kuće Laudato TV, razgovaralo se o postu i molitvi. Gosti emisije bili su vlč. Ivica Tolla, fra Jozo Zovko i Blanka Vlašić. Dok se raspravljalo o tome kako ćemo dočekati Uskrs, atletičarka Blanka Vlašić otkrila je kako ona provodi ovo vrijeme izolacije. 

'Sigurno da nikome nije lako. Pokušavam ne čitati vijesti koje me uznemiruju, nego samo one koje su nužne za očuvanje naše sigurnosti. Treniram doma, počela sam sa svakodnevnim virtualnim susretima u riječi sa fra Antom Vučkovićem. Ovo je vrijeme jedna prilika da se obnovimo u duhu, ovo je Korizma par excellence! Treba više moliti, više čitati, da se bolje može čuti Gospodina', ispričala im je Blanka, koja se osvrnula i odustajanje od Olimpijskih igara. 

'Ne bih rekla da je to odustajanje nego prepuštanje Božjoj volji. Takvo je odustajanje zaista važno u životu. Kada Bog naglo promijeni naše planove onda treba slaviti, jer je to znak. Odustala sam od olimpijskih igara jer smatram da nisam spremna, tako da je ta odluka mudra. U svemu ovome važno je slati poruku nade, jer ne znači da, ako je svijet stao, da je srce stalo. Ovo je u biti jedna velika prilika da se čini ono za što se inače nema vremena. Uz to smo primorani primijetiti što je ono najbitnije u životu. Malo mi fali sloboda i strah od virusa se nekako uvukao. No trebamo se boriti protiv tog straha, a naš duhovni život ne treba patit zbog toga, dapače on čak može i procvjetati. Trebamo se naučit imati kontinuitet u molitvi. Mislim da se jedna krunica dnevno u obitelji može izmoliti. Krunica, to je naše najjače oružje', zaključila je Blanka, koja je neki dan predstavila akciju 'Athletes for Zagreb', kojoj je cilj pomaganje svima onima koji su stradali u potresu koji se desio prošlu nedjelju u Zagrebu. 

Najčitanije

Najnovije

loader