Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Princ Charles se emotivnim pismom obratio Hrvatima

Autor I.G.

Nitko nije ostao ravnodušan

 Izvor: Profimedia

Vijest o potresu magnitude 5,5 koji je prije nešto više od mjesec dana pogodio Zagreb i glavni grad Hrvatske ostavio u ruševinama, obišla je cijeli svijet, a mnogi su, potreseni viđenim, odlučili i financijski pomoći u obnovi grada. Među njima se našao i britanski prijestolonasljednik, 71-godišnji princ Charles, koji je donirao u Vladin fond za obnovu Zagreba, a u pismu koje je poslao predsjedniku Republike Hrvatske, Zoranu Milanoviću, ujedno izrazio i svoje duboko žaljenje zbog štete koja je nastala nakon potresa.

 Izvor: Story

Neizmjerno me šokiralo čuti da je toliko vrijednih povijesnih zgrada u Zagrebu pretrpjelo toliku štetu

 'Budući da moja supruga i ja imamo tako drage i posebne uspomene na posjet Hrvatskoj prije četiri godine, neizmjerno me šokiralo čuti da je toliko vrijednih povijesnih zgrada u Zagrebu pretrpjelo toliku štetu', navodi princ od Walesa u pismu hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću, koje je objavilo britansko veleposlanstvo u RH.

'Mogu samo zamisliti izazovnu situaciju koju je potres prouzročio za Vašu zemlju. Hrvatska i njeni ljudi u našim su mislima i molitvama u ovim bolnim i teškim trenucima', zaključio je princ Charles koji je svjestan koliko je cijela situacija dodatno otežana zbog činjenice da se potres dogodio u vrijeme pandemije koronavirusa.

princ Charles, Camilla Izvor: Profimedia


Inače, Hrvatska i Velika Britanija već godinama njeguju dobre odnose, a tome u prilog ide i činjenica kako su princ Charles i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, u proljeće 2016. godine bili u posjetu Hrvatskoj, koji nije imao političku dimenziju, ali je bio usredotočen na jačanje povezanosti dviju zemalja i njihovih građana

Magazin

Royals