Domaća glumica, 57-godišnja Mia Begović teško proživljava period krize koje je uzrokovala pamdemija koronavirusa. Kao i njezini kolege, nada se kako će se uskoro moći vratiti svom pozivu te smatra da bi svima bilo puno lakše kada bi kazališne daske zaživjele. Prizor iz rodnog grada Splita emocionalno ju je pogodio, zbog čega su joj potekle suze, otkrila je u objavi na Facebooku. 

Mia Begović u dubokoj tuzi
Facebook 

'Danas sam gledala prijenos mise iz mog rodnog mjesta. Suze su same išle od žaljenja za izgubljenim životima, uništenim egzistencijama, straha od sljedećeg potresa ili novog, eventualnog, vala epidemije... nemoći da u ovom trenutku, IŠTA, napravim za ljude koji me okružuju, za svoju zemlju, za sve nesretne i bolesne, gladne...', napisala je sestra pokojne Ene Begović i majka kćeri Maje Lene u objavi.

Mia Begović u dubokoj tuzi
Story 

'Jedino što mogu je raditi svoj posao, glumiti, time omogućiti katarzu, suze i smijeh. Monodrama je forma u kojoj je glumac sam na sceni, bez tehničkog osoblja u blizini, publiku je moguće organizirati kao i na svim otvorenim prostorima. Kazalište je duhovna hrana, što pokazuje i anketa Nove TV, a 72% posto ljudi žele čuti živu riječ sa scene', zaključila je tužna glumica kojoj je prije godinu i pol dana preminuo bivši suprug, poduzetnik Željko Žnidarić u 69. godini života.