Fitnes trenerica, novinarka i voditeljica Renata Sopek danas nije skidala osmijeh s lica, a kako i bi kad je slavila svoj 41. rođendan. Čestitke su joj kroz dan pristizale sa svih strana, a veselje u srcu osjećala je još jače budući da je prije par dana postigla nešto na što je jako ponosna. Naime, diplomirala je na jednom od najpoznatijih studija komunikacijskog menadžmenta u svijetu – Bernaysu, i pritom bila prva na tom studiju koja je to učinila putem videokonferencije, s obzirom na izvanredne uvjete zbog pandemije. Iako zbog socijalnog distanciranja nije mogla prirediti veliko slavlje na kojem bi se okupili svi njoj bitni i bliski ljudi, nije joj to umanjilo radost, a kako joj je izgledao dan i kako se osjećala, ispričala je samo za Story.hr.

Dobila sam tortu od prijatelja, poslali su ju dostavom. Trudim se ne jesti slatko, a onda stigne čokolada bomba!

  'Kad je riječ o mojim rođendanima, uvijek na kraju imam par proslava. Tradicionalni ručak s obitelji i najbližim osobama, i nekoliko proslava s prijateljima', kazala je te otkrila kakvim poklonima su ju obitelj i prijatelji iznenadili.

'Dobila sam tortu od prijatelja, poslali su ju dostavom. Trudim se ne jesti slatko, a onda stigne čokolada bomba! Također, jedan prijatelj me nacrtao i napravio mi rođendansku čestitku.. Imala sam i glazbene čestitke. Moji najbliži me uvijek iznenade u ponoć. Ove godine iznenađenja nije nedostajalo!', priznala je zadovoljno.

No, Renata je i samoj sebi nešto poklonila i poželjela za rođendan. 'Poklonila sam si odlazak kod frizera. Frizura i manikura su 'must have' nakon karantene! Vidjet ću treba li mi još što, ali s poklonima se ne opterećujem. Želje su uvijek iste i vezane su uz zdravlje, mojih najdražih i mene', rekla je.

Poklonila sam si odlazak kod frizera. Frizura i manikura su 'must have' nakon karantene!

Kako se mnogi koji su 'zagazili' u četrdesete godine kunu da  su im one bolje od tridesetih, zanimalo nas je slaže li se i ona s time. 'Ni s godinama se ne opterećujem! Kako vrijeme prolazi, osjećam se sve bolje i zadovoljnije', odgovorila je te time potvrdila iskustva brojnih drugih.

Zezam sa svojima da mi moraju ostvarivati sve želje tog dana. Nešto me baš ne slušaju po tom pitanju

 Ipak nas je zanimalo koliko joj nedostaje velika proslava sa širokim krugom obitelji i prijatelja, a to je nešto što nam je pandemija koronavirusa zasad svima oduzela.

'Smišljam kako proslaviti rođendan, s obzirom na okolnosti. Vidjet ću kakve su mjere Nacionalnog stožera koje vrijede od idućeg tjedna, vezano uz ugostiteljske objekte i okupljanja, pa ću pokušati u skladu s tim nešto organizirati. Druženje s manjim brojem ljudi i tako više puta, uz propisanu socijalnu distancu.. Negdje na otvorenom.. Najvažnije je da ostanemo odgovorni i ne ugrozimo ničije zdravlje', rekla je.

Renata Sopek: 'Svi mi moraju ostvarivati želje na današnji dan!'
Instagram screenshot 

Otkrila je za kraj ima li neki posebni, osobni ritual koji izvodi baš na dan kad je rođena, kako bi taj svečani trenutak učinila još posebnijim.

'Nemam neki poseban ritual, samo se zezam sa svojima da mi moraju ostvarivati sve želje tog dana. Nešto me baš ne slušaju po tom pitanju. Poanta je da se uvijek svi trude da se na 'svoj dan' osjećam posebno, ali zahvaljujući divim ljudima koje imam uz sebe, tako mi je svaki dan', kazala je.