Iako se posljednjih mjeseci u nekoliko navrata pisalo o njezinom odlasku, teškoj bolesti pa čak i smrti, britanska kraljica, Elizabeta II. i dalje čvrsto sjedi na tronu koji je preuzela prije gotovo 70 godina. Poznato je i da je već neko vrijeme u karanteni u dvorcu Windsor. Ono što je mnoge uznemirilo i zabrinulo su najnovije informacije koje govore kako je moguće da se kraljica više nikada ne vrati kraljevskim obavezama, piše 'The Sun'.

Situacija s koronavirusom cijelu je obitelj 'natjerala' da se povuče iz javnosti, zbog čega sada osjećaju posljedice. Dok vlada nastoji to ublažiti već tjednima, postalo je izvjesno da se kraljica uopće neće pojavljivati u javnosti. Ako će to biti prijeko potrebno, učinit će to putem video snimke.

S obzirom na njezine, ali i godine njezinog supruga Phillipa, čije je zdravstveno stanje vrlo krhko, nagađa se da će par u karanteni biti još duže vrijeme. Upravo zbog toga se stavlja u pitanje njezino djelovanje, koje će možda uskoro doživjeti svoj kraj. Kako piše spomenuti medij, ona se možda nikada više neće vratiti svojim javnim kraljevskim dužnostima, jer je rizik preveliki. 

'Ovo je jako tužno, ali ja jednostavno ne vidim način kako bi se kraljica vratila normalnom načinu života i odrađivanju kraljevskih dužnosti', ispričao je autor mnogih kraljevskih biografija Andrew Morton za spomenuti medij. Prema informacijama s dvora, kraljica će ovako nastaviti živjeti barem do rujna. Što će biti u međuvremenu i kako će se razvijati cijela situacija, vrijeme će pokazati.