Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Oduvijek sam znala da želim biti glumica, ali me bilo strah to ikome reći'

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Zvijezda serije ‘zlo’ je 39-godišnjakinja rođena u Amsterdamu koja je, nakon godina pokušavanja, napokon dobila glavnu ulogu te opisuje što joj je novo donijela slava

Izvor: Profimedia

Nikad prije nisam igrala glavnu ulogu u seriji. Mogu reći da je to divlje, intenzivno i predivno iskustvo. Jedina je mana što uopće nemam privatni život jer me serija potpuno zaokuplja. Čak i vikendima učim tekst za sljedeći tjedan. Puno je posla, ali obožavam ga - kaže glumica Katja Herbers koju gledamo na kanalu Pickbox Now u nadnaravnoj kriminalističkoj horor seriji ‘Zlo’.

Katja je utjelovila skeptičnu forenzičku psihologinju Kristen Bouchard koja se udružuje s Davidom Acostom, bivšim novinarom koji se školuje za svećenika, kako bi zajedno istražili nadnaravne incidente.
- Odrasla sam u Nizozemskoj i uglavnom se bavila komedijom, a prvo na čemu sam radila kada sam sti­gla u SAD bila je drama na kojoj sam i nastavila gra­diti karijeru - objašnjava 39-godišnjakinja rođena u Amsterdamu u umjetničkoj obitelji.

Izvor: cbs

Majka joj je us­pješna violinistica koja je na turneje Amerikom vodila i kćer, a otac oboist koji se nakon razvoda oženio kostimografkinjom. Upravo je ona upoznala Katju sa svijetom glume, koji ju je toliko očarao da je počela pohađati dramsku školu. No upisala je studij psihologije, ali na vrijeme se predomislila i otišla u New York.

- Odmalena sam znala da želim biti glumica, ali bilo me strah to ikome reći jer sam mislila kako će zaključiti da sam tašta. Mislila sam da su osobe koje žele biti glumci tašte. Dugo sam se borila s tim. Bila sam sramežljiva, introvertirana i nisam uživala u pažnji drugih ljudi. Imala sam 19 godina kada sam stigla u SAD i upisala satove glume kod Ute Hagen. Jedan od prvih zadataka bio je da odemo u muzej, odaberemo jedan portret i zamislimo život osobe koja je na slici. Odabrala sam fotografiju Diane Arbus i osmislila scenu u kojoj pažljivo postavlja stol za večeru na koju nitko nije došao. Ljutita, uzima umak od jabuke i razmazuje ga po licu. Učitelji su odlično reagirali na moju improvizaciju pa sam zaključila da sam smislila nešto briljantno. Kada sam se vratila u Nizozemsku kako bih pokušala upisati dramsku akademiju, na prijemnom ispitu izvela sam istu scenu. Pretpostavila sam da ću i njih oduševiti. Pozvali su me u ured kreativnog direktora i rekli da ću moći upisati prvu godinu ako nikada više ne izvedem tu improvizaciju - priznaje uspješna brineta koja je brzo počela dobivati uloge u domovini, ali ne i u Hollywoodu koji ju je intrigirao.

Izvor: cbs

- Trebala mi je cijela vječnost samo da dođem do agenta. Gotovo svako ljeto odlazila sam u New York i nosila DVD-e za slučaj da naletim na nekog tko mi može pomoći u pronalasku agenta. Jednom sam imala zakazan sastanak u agenciji, sjedila sam u čekaonici kada je ušetao poštar s velikom vrećom za smeće punom DVD-a drugih ljudi. Sigurna sam da to nitko i ne gleda. Svoju predivnu menadžericu upoznala sam tako što je pogledala film koji sam snimila u Nizozemskoj. Riskirala je sa mnom i zahvalna sam joj na tome - kaže Katja koja je 2014. dobila prvu veliku priliku, ulogu u seriji ‘Manhattan’.
Slijedila je HBO-ova uspješnica ‘Westworld’, a danas ima glavnu ulogu, ali ne bez žrtve. Kako je istaknula, uopće nema vremena za privatni život pa se uz njezino ime ne povezuje nijedan muškarac. Navodno je single i u tome uživa.

Najčitanije

Najnovije

loader