Jednima se debatiralo hoće li izolacija zbog pandemije koronavirusa rezultirati baby boomom ili ne i dok su jedni stručnjaci žestoko zagovarali tu tezu, drugi su tvrdili upravo suprotno. Iz kojeg god razloga bilo, lijepih vijesti srećom ne nedostaje, a njima se mogu pohvaliti i supružnici Kovačić. Naime, kako doznajemo, Izabel i Mateo Kovačić čekaju svoje prvo dijete. Iako do zaključenja broja nismo uspjeli doći do njihove izjave, sretnu vijest potvrdila nam je osoba bliska paru. Ovo i nije toliko neočekivano ako uzmemo u obzir da je Mateo jednom prilikom izjavio kako bi se volio ostvariti u očinskoj ulozi, a i oboje ne kriju koliko uživaju u društvu djece. Osobito Izabelinih nećakinja Lucije i Nikol, kćeri njezine starije sestre Ivane, s kojom je 2015. pokrenula brend Lunilou, odjevni eko brend namijenjen upravo najmlađima.

Izabel i Mateo Kovačić u radosnom iščekivanju
Arhiva 

Iz ljubavi prema djeci supružnici Kovačić, koji trenutno žive u Londonu, gdje on igra za klub Chelsea, osnovali su i Zakladu Mateo Kovačić koja svojim donacijama pomaže raznim udrugama u njihovim aktivnostima, a njezini su primarni korisnici djeca s teškoćama u razvoju.

Izabel i Mateo Kovačić u radosnom iščekivanju
Instagram 

Prije toga je sa suprugom 25-godišnjakinja rođena u Švicarskoj, zbog njegova ugovora s još jednim od najvećih svjetskih nogometnih klubova, Realom, tri godine živjela u Madridu. Ondje je provela velik i važan dio djetinjstva, a potom se s obitelji preselila u zagrebačke Sesvete. 

Izabel i Mateo Kovačić u radosnom iščekivanju
Story arhiva 

Iako je rođena u Švicarskoj, diplomirana ekonomistica danas svojim domom smatra Zagreb. Ipak je to grad u kojem je provela neke od ljepših godina života, ali i upoznala svog supruga. Hrvatski nogometni reprezentativac bio je još srednjoškolac kada se zaljubio u Izabel, s kojom ga je spojila ljubav prema vjeri. Mateo je godinama bio ministrant u svojoj Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, a Izabel je pjevala u župnom zboru Lilium. Kako se pisalo, sretali su se nedjeljom na misi i malo-pomalo među njima je zaiskrilo. No već 2013. našli su se pred prvim većim izazovom - Dinamov napadač potpisao je ugovor s Milanom, zbog čega su neko vrijeme održavali vezu na daljinu. Viđali su se kad god bi im njegove klupske obaveze dopuštale.

Izabel i Mateo Kovačić u radosnom iščekivanju
Profimedia 

Mateo je naposljetku 2016. zaprosio Izabel.  Vjenčali su se godinu dana poslije, nakon sedam godina veze, u istoj crkvi u kojoj su se i upoznali, a u kojoj će vjerojatno i jednog dana krstiti dijete koje bi na svijet trebalo stići potkraj ljeta.