Otkako posljednjih nekoliko mjeseci vodi i uređuje ‘RTL Direkt’ (odnedavno četvrtkom gledamo i neponovljivog Zorana Šprajca), višestruko nagrađivanu informativnu emisiju, 37-godišnja Mojmira Pastorčić postala je jedno od omiljenih ženskih lica informativnog svijeta. Odmjerena, čvrsta i konkretna, sa svojim specifičnim potpisom donosi svakodnevne aktualnosti, o čemu je govorila i u intervjuu za Story početkom ove godine. Iako suzdržana u javnosti kad je riječ o njezinoj privatnosti, tada nam je govorila o svome dečku Marku Vargeku, RTL-ovu sportskom novinaru, uredniku i voditelju. Ipak, kako ekskluzivno doznajemo, atraktivan par odlučio se razići nakon pet godine romanse, a Marko se odselio iz njihova zajedničkog stana. Na upit o prekidu Mojmira se nasmijala i kratko rekla da nema komentara.

ŽIVOT NAKON VEZE Mojmira Pastorčić ponovno slobodna
Story arhiva 

O ljubavnim iskrama ambicioznih kolega počelo se pričati 2015., a međusobna podrška i razumijevanje nepredvidivog i stresnog, ali nikad dosadnog novinarskog posla bili su veliki začin njihovom romantičnom odnosu o kojem se prvi put pisalo 2016., a potom i o njihovom kraćem prekidu prije dvije godine. Tada je Mojmira sama došla na dodjelu Večernjakove ruže u zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište, dok joj je u ožujku prošle godine na istom crvenom tepihu pratnja bio upravo Marko. Tada je naš fotograf zabilježio koliko su se dobro zabavljali prije dodjele s kolegom Zoranom Šprajcom s kojim su snimili nekoliko selfieja.
- Dugo smo bili dobri prijatelji. Onda smo postali malo bolji prijatelji - otkrila je u razgovoru za Story u siječnju.

ŽIVOT NAKON VEZE Mojmira Pastorčić ponovno slobodna
Robert Gašpert 

Na pitanje čime ju je Marko osvojio odgovorila je: “U društvu je zabavan, u poslu originalan. Svako mi jutro iscijedi sok od naranče, ali možda mu je najdivnija osobina što o svojim osobinama ne bi volio čitati u časopisu.” Govorila nam je i o tome je li ikad mislila da bi joj se mogla dogoditi ljubav na poslu. “Kao što se djeca zaljubljuju u nekoga iz razreda, studenti u kolege s faksa, tako i odrasli u uredske kolege.

Na RTL-u ima puno i bivših i sadašnjih parova. Snimatelj i šminkerica. Dvoje voditelja. Producent i voditeljica. Grafičar i novinarka. Montažer i novinarka. Sve moguće kombinacije. Vrijedilo bi to jednog kratkog dokumentarca”, objasnila je ljubavne iskre u uredu ova zaljubljenica u putovanja koja je sa svojim sad već bivšim dragim posjetila Berlin, Amsterdam, Madrid, Lisabon, Šri Lanku, Grčku... Do nekih novih putovanja udvoje vrijedna Mojmira sigurno će se još više posvetiti poslu o kojem, rekla je, ne razmišlja samo dva sata dnevno.