Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Kendall Jenner promovirala 'prevaru stoljeća', pa zaradila kaznu

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Ajoj

Izvor: Profimedia

Najplaćenija manekenka na svijetu, 24-godišnja Kendall Jenner, zajedno sa svojim popularnim kolegicama, 23-godišnjom Bellom Hadid, 28-godišnjom Emily Ratajkowski i 23-godišnjom Hailey Baldwin, bila je 2017. uključena u promociju zloglasnog 'Fyre Festivala', kojeg su mnogi prozvali i 'prevarom stoljeća'. Kendall je, prenosi Forbes, prekršila tamošnji federalni zakon koji nalaže da je u takvim slučajevima obvezno naglasiti da je riječ o plaćenoj promociji. Za promoviranje ovog zloglasnog festivala sada mora mora platiti kaznu u iznosu od 90 tisuća dolara, odnosno oko 620 tisuća kuna.

Kendall je, naime, izgubila tužbu iz 2017. godine, kada je cijela priča oko festivala došla u fokus javnosti. Optužena je kako je milijunima pratitelja zatajila kako je plaćena za provociju festivala, na kojeg nije ni planirala otići, jer je bila svjesna da 'nešto ne štima' u cijeloj toj priči.

Naime, ovaj festival nikada se nije ni dogodio, a glavni ogranizator, 28-godišnji Billy McFarland trenutačno služi zatvorrsku kaznu od šest godina, a mora vratiti i 26 milijuna dolara koliko su organizatori uložili u festival. Propali Fyre Festival, koji je obećavao luksuzne bungalove i vile za posjetitelje uz nastupe Disclosure, Major Lazer itd, a posjetitelje su dočekali obični šatori. Najavili su i gurmansku gastro ponudu, da bi na kraju nudili samo sendviče. Koncerti se nisu održali, baš kao i festival, a tisuće ljudi, koji su za ulaznice izdvojili ogromne količine novca, ostali su zarobljeni na Bahamima, jer nije osigurna obećana povratna karta. O ovom je bizarnom slučaju snimljen i dokumentarac.

Fyre
Izvor: YouTube

Bella Hadid (23), Emily Ratajkowski (28) i Hailey Baldwin (23) samo su neke od svjetskih manekenki koje su bile uključene u promociju 'Fyre festivala', koji se nikad nije dogodio.

Najčitanije

Najnovije

loader