Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Iznenada preminuo jedan od najznačajnijih pisaca mlađe generacije

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Uzrok smrti još se ne zna

Izvor: Facebook

Nakon kratke i teške bolesti u 48. godini života iznenada je preminuo istaknuti bosanskohercegovački književnik i književni prevoditelj Bekim Sejranović. Tužne je vijesti na društvenim mrežama potvrdio njegov dugogodišnji prijatelj, direktor sarajevske izdavačke kuće Buybook, Damir Uzunović. Točan uzrok smrti još se ne zna. 

'Dragi naši, upravo smo primili tužnu vijest koja je duboko potresla kolektiv izdavačke kuće Buybook. Nakon kratke i teške bolesti preminuo je istaknuti književnik i prevodilac Bekim Sejranović. Osim po odličnoj književnosti pamtit ćemo ga kao velikog prijatelja! Autor je knjige kratkih priča "Fasung", kao i romana "Nigdje niotkuda", "Ljepši kraj, Sandale, Tvoj sin Huckleberry Finn" i "Dnevnik jednog nomada". Za roman "Nigdje niotkuda" 2009. godine dobio je nagradu 'Meša Selimović'', napisao je ožalošćeni Damir na društvenim mrežama. 

Izvor: Facebook

Bekim Sejranović rođen je 1972. godine u Brčkom gdje je završio sedam razreda osnovne škole. Od 1985. pohađa je srednju pomorskoj školu u Rijeci. Nakon položene mature studirao je na Pomorskom Fakultetu u Rijeci, no potom odlučuje studirati kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Rijeci. U Oslo se preselio 1993. i na tamošnjem Povijesno-filozofskom fakultetu 1999. magistrirao južnoslavenske književnosti. Od 2001. do 2006. radio je kao lektor na spomenutom fakultetu i predavao južnoslavenske književnosti, jezike i prevođenje. Od 2000. godine radio je kao sudski tumač i književni prevoditelj. Od 2011. do 2014. godine Bekim Sejranović je živio u Ljubljani, a od svibnja 2015. živio je i radio u Zagrebu.

Najčitanije

Najnovije

loader