Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Luka Nižetić ponovno sve iznenadio

Autor Antonija Nazor
Autor Antonija Nazor

Pozitiva na mediteranski

Izvor: Story Press

Luka Nižetić priprema još jedno glazbeno iznenađenje. Naime, kraj izolacije slavi novom pjesmom ‘Ae’ za koju je snimio i videospot. - Nakon 19 godina i moje pjesme ‘Ludi grade’ koju sam izveo na Melodijama hrvatskog Jadrana, s radošću mogu obznaniti da ponovno imam pjesmu o Splitu, što mogu zahvaliti autorskom tandemu Mariju i Branimiru Mihaljeviću. O Splitu je već puno toga rečeno, napisano i opjevano pa bi mi bilo drago da i ova pjesma zaživi među svima kojima je srcu prirastao ‘najluđi grad na svitu’, kako ga je najbolje opisala Njegova Svitlost u ‘Velom mistu’ - rekao je Luka dodavši: - Mario Mihaljević sjajno je prepoznao senzibilitet Splita donijevši originalan, vjerodostojan i duhovit tekst na temelju kojeg Branimiru nije bilo teško raspisati pravu južnjačku, prpošnu i plesnu melodiju.

Kako bismo dodali i notu autentičnog zvuka Mediterana, ugostili smo članove klape Kampanel, s kojima sam imao priliku surađivati 2010. godine na pjesmi ‘Život curi’ na Splitskom festivalu. Bila mi je namjera pjesmom ‘Ae’ nakon deset godina ponovno se vratiti na Prokurative, no kako je situacija s koronavirusom svima poremetila planove i stavila nas u neizvjesnost, odlučio sam ubrzati njezin izlazak - ­otkrio je Nižetić. Priznao je da se naslov pjesme nametnuo iz teksta pa je odabir pao na specifičan dalmatinski izraz ‘ae’. - Riječ je o jedinstvenoj splitskom izrazu koji, ovisno o kontekstu u kojem se sugovornici nalaze, tonalitetu i gestikulaciji pri izgovoru, može predstavljati različite emotivne i komunikacijske reakcije - od čuđenja, potvrde, ushićenja ili ravnodušnosti do pitanja, što je svakako stavlja u jedan od fenomena Dalmacije - objasnio je.

Pjesmu prati originalan videospot za koji je zaslužan mladi redatelj Dinko Šimac. - Odlučio sam provesti Luku kroz neke od prepoznatljivih videosekvenci iz bogate povijesti splitskoga glazbenog stvaralaštva. Rekreirali smo razne spotove poznatih glazbenika poput Dina Dvornika, Magazina i Severine i stavili Luku na njihova mjesta, nastojeći njegovim gegom i outfitom te dodatnom animacijom biti što bliži originalu - rekao je Šimac za ovu glazbenu priču koja će pozitivom sigurno osvojiti Lukinu publiku.

loader