Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Nakon što je na religiji izgradio karijeru, priznao kako ne vjeruje u Boga

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Šokirao priznanjem

Izvor: Instagram

Jonathan Steingard, 36-godišnji kanadski glazbenik i vokal jednog od najpoznatijih kršćanskih bendova na svijetu, Hawk Nelson, šokirao je posljednjim priznanjem. Naime, u emotivnoj je objavi ovaj pjevač, koji je karijeru izgradio pjevajući religiozne pjesme, priznao kako - ne vjeruje u Boga. 

'Nisam mislio da ću ovo ikad napisati. 

Želim biti otvoren. Nadam se da ovo nije kraj razgovora, već početak

  Već me jako dugo strah ovo objaviti, ali čini se da je došlo vrijeme da budem iskren. Nadam se da će ovo ohrabriti ljude koji se možda osjećaju isto kao ja, ali se to boje priznati. Želim biti otvoren. Nadam se da ovo nije kraj razgovora, već početak', započeo je Jonathan svoju objavu.

'Nakon odrastanja u kršćanskoj obitelji i činjenice da mi je otac svećenik, nakon što sam svirao i pjevao u kršćanskom bendu,

Priznajem da više ne vjerujem u Boga. Počeo sam sumnjati

 priznajem da više ne vjerujem u Boga. Počeo sam sumnjati i shvatio sam da imam problem s kršćanskom zajednicom. Prije sam vjerovao u Boga jer su me tako odgojili. Odrastao sam u takvoj zajednici i jednostavno sam ta vjerovanja usvojio. Morao sam se prilagoditi', tvrdi Jonathan, kojemu je, priznaje, trebalo nekoliko godina da uspije izgovoriti tu rečenicu. Kada je njegova obitelj izvdila kršćanske rituale, govori Jonathan, osjećao se nelagodno, a molitva mu je izgledala poput neke vrste čudne izvedbene umjetnosti.

'Bilo je stvari koje mi jednostavno nisu imale smisla.

Ako je Bog dobar i svemoćan, zašto na svijetu postoji zlo?

  Ako je Bog dobar i svemoćan, zašto na svijetu postoji zlo? Zar on ne može učiniti ništa u vezi s tim? Je li odlučio da ne učini? Je li zlo na svijetu rezultat njegove želje da nam da slobodnu volju? Dobro, što je onda s gladi, bolestima i poplavama i svim patnjama koje ne uzrokuju ljudi i naša slobodna volja?', pita se pjevač kojemu su sumnje su mu se, kaže, pojačale nakon što je pročitao Bibliju te zaključuje kako ne može nastaviti pjevati u kršćanskom bendu Hawk Nelson.

Želim biti otvoren. Nadam se da ovo nije kraj razgovora, već početak

Najčitanije

Najnovije

loader