Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Princeza progovorila o problemu s kojim se bori od djetinjstva

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

'Mislila sam da nisam dovoljno dobra'

Izvor: Profimedia

Princeza Beatrice, 31-godišnja kći princa Edwarda, sina kraljice Elizabete i princa Phillipa, sve više privlači pažnju javnosti, a pogotovo nakon što su se svjetski mediji raspisali kako ona i zaručnik, grof Edo Mapelli Mozi, planiraju useljenje u nekadašnji dom Harryja i Meghan, Frogmore Cottage, kao i preuzeti njihovu ulogu u brendu Sussex Royal. Ne čudi stoga da javnost zanima sve više detalja iz njihovog privatnog života te je mnogim zato 'zapeo za oko' posljednji intervju princeze Beatrice, u kojem je opisala svoju borbu s - disleksijom.

Izvor: Profimedia

'Imala sam sreće što sam pohađala školu koja je bila puna podrške. No, svoje bih dane opisala kao - zahtjevne. Sjećam se da smo imali mnogo različitih knjiga kojima se procjenjivalo koji su naši nivoi čitanja, ja sam uvijek bila na bijelim knjigama... Moji su najbolji prijatelji uvijek bili na žutim, zelenim, bili su toliko ispred mene', rekla je Beatrice u videu za 'Made by Dyslexia', globalnu humanitarnu udrugu koju vode uspješne osobe oboljele od disleksije.

Izvor: Profimedia

'Mislila sam kako nisam dovoljno dobra, kako nisam dovoljno pametna, pitala sam se zašto nisam poput ostalih. Bili su to jako teški trenuci, mislim da bih sada mladoj sebi rekla: 'Ne dopusti da te definiraju situacije koje su ti se dogodile u razredu ili na ispitu, jer su dugoročna učenja ono što te definira', rekla je princeza kojoj je, tvrdi, disleksija pomogla u sadašnjoj karijeri potpredsjednice u softverskoj kompaniji Afiniti. 'Jako sam sretna što sam uspjela naći posao koji se velikim dijelim oslanja na moje umijeće komuniciranja. Velik broj mojih kolega također ima disleksiju, i to zato što radimo u tehnološkoj kompaniji koja stvari uvijek gleda na drugi način. I mislim da je to jedno od mojih najjačih 'oružja' koje imam zbog disleksije - gledam na stvari drugačije', zaključuje Beatrice.

Povezane vijesti

Izvor: Profimedia

Inače, Beatrice u posljednje vrijeme 'muku muči' s - vjenčanjem, koje je otkazno tri puta. Nakon što joj je vjenčanje otkazano već dva puta zbog seks skandala koji joj je priredio vlastiti otac, princeza Beatrice, unuka kraljice Elizabete, 31-godišnja Beatrice i 37-godišnji talijanski grof Eduard Mapelli Mozzi vjenčanje su zbog koronavirusa otkazali i treći put.

loader