Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati o planovima za odmor: 'Ne bi mi smetalo da nemam godišnjeg'

Za Story.hr

 Izvor: Instagram

Sve donedavno savjetovalo nam se da ne - izlazimo iz kuće, a zbog mjera zaštite napuštanje grada, osim pod posebnim uvjetima, bilo je - nemoguća misija. Zbog ozbiljnosti i neizvjesnosti situacije većina nas smatrala je kako će ovogodišnji godišnji odmor ostati tek neostvarena želja, no, popuštanjem mjera i 'smirivanjem' situacije, sezona se ipak nazire. Mnogi poznati zato su pohrlili na obalu, barem na 'vikend-odmor'. No, prava su ljetovanja tek pred nama, a o njima smo razgovarali s dugogodišnjom HRT-ovom sportskom novinarkom i voditeljicom, 50-godišnjom Mirnom Zidarić te 27-godišnjom glumicom Katarinom Strahinić. One su nam otkrile svoje planove za godišnji odmor, osjećaju li nelagodu zbog putovanja, ali hoće li možda otići u inozemstvo.

Koji su Vam planovi za godišnji odmor? Hoćete li putovati u inozemstvo ili ostati u Hrvatskoj? Zašto?

Katarina Strahinić: Trenutno nemam nikakve fiksne planove jer se, što se posla tiče, stanje iz dana u dan još uvijek mijenja. Iskreno, ne bi mi smetalo da ove godine nemam godišnjeg!

Nedostaje mi posao, tako da ne bih imala ništa protiv da ljeto provedem radno, dapače!

 Nedostaje mi posao, tako da ne bih imala ništa protiv da ljeto provedem radno, dapače! A ako uhvatim nešto godišnjeg zasigurno ću otići na svoj Šipan, a što se inozemstva tiče, zasad su u planu jedino inozemna putovanja do kraja godine.

Mirna Zidarić: Teško je u ovo doba bilo što planirati, ali optimistično je nadati se da ćemo tijekom ljeta imati priliku uživati u odmoru od ovog iznimno turbulentnog i psihički iscrpljujućeg razdoblja koje je za nama. Bude li tome uistinu tako, godišnji planiram provesti u našoj vikendici u Primoštenu u kojoj ćemo rado ugostiti naše prijatelje koje nismo smjeli/mogli viđati tijekom izolacije, a i mi ćemo skoknuti do njih diljem obale i truditi se nadoknaditi sve propušteno tijekom proljeća.

Nedostaju li Vam putovanja?

Katarina Strahinić: Jako mi nedostaju i jedva čekam da odem negdje!

Mirna Zidarić: U trenutačnim okolnostima mi ne nedostaju, ali vjerujem da će se s vremenom i smirivanjem situacije probuditi želja za otkrivanjem novih i još neposjećenih destinacija.

Iznimno sam se veselila Olimpijskim igrama u Tokiju

 Iznimno sam se veselila Olimpijskim igrama u Tokiju ovog ljeta, no nadam se da ću put Japana sljedećeg ljeta.


Osjećate li nelagodu što se tiče putovanja u inozemstvo, s obzirom na koronavirus?

Katarina Strahinić: Iskreno, ne mogu reći da mi je sasvim svejedno putovati, ali opet s druge strane ne bojim se toliko jer ako se svi držimo mjera, mislim da su šanse za zarazu minimalne. 

Ne mogu reći da mi je sasvim svejedno putovati

Mirna Zidarić: Nelagoda je i inače vladala u posljednje vrijeme na zračnim lukama diljem svijeta jer je bila enormno velika fluktuacija ljudi, a sigurnosne su mjere usporavale protočnost. Ne znam kako planiraju zračni promet prilagoditi novim okolnostima, ali vjerujem da bi iz svega ovog možda mogla izaći neka pozitivnija promjena koja će putovanja učiniti ugodnijim iskustvom, a ne samo bivanje na destinaciji.

Koja je prva inozemna destinacija koju ćete posjetiti?

Katarina Strahinić: Poslovno su tu Crna Gora, Srbija, Francuska i SAD, ali to je na jednom velikom 'standbyu'. Privatno bih jako voljela otići u Maroko, ali zasad će Maroko još pričekati! Ali doći će na red kad-tad.

Mirna Zidarić: Vjerujem da bi prva destinacija mogla biti Venecija

Vjerujem da bi prva destinacija mogla biti Venecija

 zbog blizine, ljepote i beskrajne ljubavi prema Italiji i svim iskustvima koja pruža svojim posjetiteljima. Bila bi to gesta potpunog vraćanja u normalu nakon potresnih slika koje su stizale iz te prekrasne zemlje.

Magazin

Royals