Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Kako bi promovirao svoj bend, radiopostajama poslao tisuću mrtvih štakora

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Čudan potez

Izvor: Instagram

Irski glazbenik, 68-godišnji Bob Geldof proslavio se u rock bendu 'The Boomtown Rats'. Međutim, imao je vrlo neobično strategiju promoviranja benda, koja je, kaže, označila i njegov - kraj. Naime, lokalnim je radiopostajama i DJ-evima poslao čak - tisuću mrtvih štakora, prenosi Female First.

Naime, kako bi diljem Amerike promovirao svoj bend, koji je hitove stvarao od 1977. do 1985., ovaj je glazbenik odlučio pripremiti iznenađenje DJ-evima tamošnjih radiopostaja, koji su u to vrijeme u Americi, kako kaže, previše puštali disco glazbu. Zato im je poslao mrtve štakore natopljene formaldehidom, zamotane u plastiku.

'Riječ je bila o tisuću mrtvih štakora koje sam naručio od sanitarnog odjela New Yorka i koje sam poslao DJ-evima diljem Chicaga koji su sredinom 70-ih bili zauzetu puštanjem disco glazbe. Priuštio sam im bizaran početak tjedna', rekao je glazbenik, ali i dodao kako je to bio kraj karijere njegova benda u Americi.

Naime, unatoč uspješnoj karijeri, ovaj je Irac nedavno priznao kako je do svoje 60. godine strepio od toga da ne postane - beskućnik. 'S 15 godina počeo sam volontirati s beskućnicima na ulicama Dublina, i moj je najveći strah bio da ja ne postajem jedan od ljudi s kojima sam radio. Toga sam se bojao, da ću imati 60 godina i spavati na hladnoći na klupi i parku. Zato sam radio, radio, radio. I još uvijek radim!, zaključuje ovaj glazbenik s nesvakidašnjim smislom za PR.

Tagovi

loader