Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Domaći glazbenik o posebnoj ljubavi koja ga je zaludjela

Autori I.K.K. N.R.
Autori I.K.K. N.R.

Sve nam je ispričao

Izvor: Dražen Kokorić

Ako ne pjeva i ima slobodnog vremena, domaći glazbenik i frontmen grupe Vatra odlazi na podvodni ribolov. Kada mu je potrebno punjenje baterije, ulazi u automobil i putuje prema otoku Krku, gdje već sedam godina uživa u velikoj ljubavi, koja se rodila sasvim slučajno. U razgovoru za Story.hr prisjetio se početaka, ali je i otkrio voli li više Vatru ili pak vodu. 

Kada se rodila vaša ljubav prema ronjenju i ribolovu?

Ljubav prema ronjenju, odnosno podvodnom ribolovu rodila se prije nekih šest, sedam godina. Sasvim slučajno, prijatelj mi je posudio malu podvodnu pušku i tada bez previše opreme, samo peraje, maska i puška bili su dovoljni da se zaludim podvodnim ribolovom.

ivan dečak Izvor: Privatni album

Kada ste savladali tečaj ronjenja?

Podvodni ribolov zapravo je ronjenje na dah, nije potreban nikakav poseban tečaj, ali naravno da ne bi bilo loše savladati neke tehnike oko zarona i samog ribolova. Međutim, priznajem da sam ja sve to savladao u društvu svog mlađeg brata.

Koliko često odlazite u podvodni ribolov? Koja su vam omiljena mjesta?

Uglavnom su svi moji podvodni ribolovi vezani za otok Krk, pošto ovdje imamo obiteljski apartman, a tamo odlazim svake godine u periodu od petog do devetog mjeseca. Dakle, u to vrijeme, kad god mi obiteljske i poslovne obaveze to dozvoljavaju, rado zaronim u svijet ispod mora. 

Kako biste opisali taj osjećaj dok ronite na bocu s kisikom i hvatate ribe? U čemu najviše uživate?

Podvodni ribolov nije dozvoljen s bocama, radi se isključivo o zaronu na dah. Moram priznati kako sam ulov meni i nije toliko bitan, bitnije mi je biti u bestežinskoj plavetnoj tišini, sam sa svojim mislima. Za mene je to pravi pojam potpune slobode i punjača mojih baterija.

ivan dečak Izvor: Privatni album

Koji vam je najveći i najdraži ulov do sada?

Ribičke priče su dobro poznata stvar, moji “kapitalci” nisu ništa posebno, Tzv. porcijašice orada, pic, brancin, pokoja sipa i hobotnica. Krk je na moju sreću bogat takvom ribom i ima prekrasan podvodni krajolik, tako da niti jedan odlazak na podvodni ribolov nije monoton.

Vatra je život, ljubav, poziv i veliko zadovoljstvo. Voda je bijeg, relaksacija i punjenje baterija

Bavi li se možda još netko iz Vatre podvodnim ribolovom? U čijem društvu ronite?

Naš basist Tomislav Šušak bavi se scuba divingom i osim zarona po Hrvatskoj, ronio je i u Africi te još nekim egzotičnim mjestima.

Jedno trik pitanje za kraj: Je li jača u vama ljubav prema Vatri ili vodi?

Vatra je život, ljubav, poziv i veliko zadovoljstvo. Voda je bijeg, relaksacija i punjenje baterija.

loader