Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaći košarkaš o suzama radosnicama nakon rođenja kćerkice Sofije

Za Story opisuje dane sreće zbog dolaska prinove, ali i tuge jer zbog pandemije virusa Covid-19 nije mogao biti uz suprugu u najvažnijem trenutku

 Izvor: Instagram

Najdraži oni su mi trenuci kada smo nas troje zajedno - kaže hrvatski košarkaš Tomislav Zubčić, koji je sa suprugom Mateom Zubčić Andrić prije dva tjedna dobio kćerkicu Sofiju, a od dana njezina dolaska na svijet ovi supružnici ne skidaju osmijeh s lica. Kada mu je prije osam mjeseci priopćila sretnu vijest, Matea je iznenađenje snimila skrivenom kamerom jer je htjela zauvijek sačuvati uspomenu na taj trenutak. Dala mu je dar u kojem su bile male fotografije prvog ultrazvuka i čestitka u malenom bodiju na kojem je pisalo ‘Volim svog tatu’, nakon čega se Tomislav izbezumio od sreće. - Po prirodi sam vrlo emotivan, počeo sam plakati i nisam prestao cijeli dan - rekao je ovaj 30-godišnji sportaš, koji je sa suprugom njihovoj maloj princezi odlučio dati ime Sofia iz dva razloga. Osim što su htjeli nešto tradicionalno, igrom slučaja Matea je doznala da je trudna u Rusiji, gdje Tomislav igra, a ondje je to jedno od najčešćih imena.

 Izvor: Story Press

Iako su željeli biti zajedno, posljednje mjesece trudnoće Matea i Tomislav proveli su odvojeno. Tomislav se posvetio klupskim obvezama u 6500 kilometara udaljenome hladnom ruskom Krasnojarsku, dok je 23-godišnja Matea u rodnom Sarajevu uzbuđeno iščekivala dolazak njihove mezimice. Iako je Tomislav namjeravao biti uz suprugu i držati je za ruku tijekom porođaja, Matea nam je otkrila što im je pomrsilo taj plan te kako su se oboje zbog toga osjećali. - Tomislav je bio uzbuđen od prvog dana moje trudnoće, zaista je uživao u svakoj sitnici. Obožava se brinuti o meni, s nestrpljenjem je iščekivao svaki nalaz, ultrazvuk ili neku novu sitnicu za bebu. Cijeli njegov svijet usmjeren je prema bebi i meni, kao da ništa drugo ne postoji. Dopratio me je u Sarajevo dok je imao klupsku pauzu krajem veljače, nakon čega se vratio obvezama u Rusiji. Bili smo spremni biti razdvojeni do kraja košarkaške sezone ruske lige, nakon čega bi se Tomislav vratio i prisustvovao porođaju u Zagrebu.

 Izvor: Story Press

Nažalost, nastupila je pandemija, specifične stroge mjere zbog kojih sam ja ostala zatvorena u BiH, a Tomislava su vratili u Hrvatsku jer ne posjeduje državljanstvo BiH pa smo trebali ostati razdvojeni - objašnjava Matea. Neizvjesnost, strah, sreća i uzbuđenje samo su neke od emocija koje je Tomislav proživljavao u trenutku kada je znao da je njegova supruga u rađaonici. - Matea je dan prije porođaja zadržana u bolnici i od tog smo trenutka neprestano bili u kontaktu. Protrnuo sam kada je prestala odgovarati. Vozio sam se k njezinim roditeljima, i to mi se sada čini kao najdulji put u životu.

Tih nekoliko sati iščekivanja činilo se kao vječnost. Nikada neću prežaliti što nisam bio s njom na porođaju, ali nadam se da ću imati priliku iskusiti to u budućnosti. A osjećaji? Oni su se miješali… Kada sam ih ugledao s druge strane stakla, bio sam iznimno ponosan na Mateu, ali nisam mogao sakriti suze radosnice kada sam u ruke primio našu kćer - govori emotivni Tomislav koji je od tada sa svojim curama u Sarajevu. - Naši bližnji kažu da se odlično snalazimo, ali mi se nismo pretjerano pripremali za roditeljstvo, jednostavno nam je došlo prirodno. Skrbiti se o jednom tako sitnom i nemoćnom biću čaroban je osjećaj i ništa nam ne pada teško. Možemo biti zahvalni Bogu što nam je dao jako mirno dijete, ponekad čak i ne osjetimo da imamo bebu. Odlučili smo kako je najbolje da budemo na jednome mjestu dok Sofia ne bude spremna za šetnje, kao i za malo dulja putovanja. Uskoro planiramo odlazak u Hrvatsku na odmor i uživanje uz more - zaključio je Tomislav koji istinski uživa u očinskoj ulozi.

Magazin

Royals