Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Kako su influenceri zgrozili svijet?

Autor Jelena Budimlić
Autor Jelena Budimlić

Tanka je linija između digitalnog aktivizma i samopromocije

Izvor: Instagram

Svaki sadržaj je dobar sadržaj, vjerojatno je misao vodilja mnogih influencera na društvenim mrežama. Da stvari mogu poći u krivom smjeru okusile su na svojoj koži pojedine instagram zvijezde koje su u jeku Black Lives Matters prosvjeda odlučile okinuti fotku vrijednu pažnje. I ništa ne bi bilo čudno da nije riječ isključivo o stvaranju insta worthy sadržaja koji nema veze sa društvenim aktivizmom, piše Elle.hr.

U središtu pažnje se našla ruska instagram zvijezda Kris Schatzel koja je uhvaćena kako mirno pozira s znakom Black Lives Matter, obučena u dugi crni ogrtač s full makeupom, dok pokraj nje marširaju prosvjednici, napuštajući potom mjesto prosvjeda. Video je objavio autor Tank Sinatra koji stoji iza profila @influencerinthewild gdje objavljuje video klipove raznih no-name influnecera spremnih na sve za par likeova i followa, pokazujući svu bizarnost i ironiju društvenih mreža. Isječak je odmah postao viralan na društvenim mrežama, što je izazvalo bijes i ogorčenje mnogih korisnika. „Prestanite tretirati prosvjede kao da ste na Coachelli!“, jedan je od brojnih komentara na društvenim mrežama.

Ovaj događaj nas je podsjetio na tanku liniju koja postoji između digitalnog aktivizma i osobne samopromocije i koliko je često jedno sadržano u drugome i obrnuto.