U vritualnom predavanju preko interneta o važnosti psihičkog zdravlja koje je održala studentima britanske Oak državne akademije, 38-godišnja supruga princa Williama Kate Middleton iskreno je prvi put progovorila o tome koliko je teško njezinoj obitelji tijekom karantene, javlja People. 'Danas vam želim govoriti o tome koliko je važno brinuti se za druge i biti ljubazan prema njima. Svi mi imamo uspone i padove, pogotovo kad se stvari drastično promijene u našim životima, kao što nam se svima nedavno dogodilo', započela je svoje predavanje vojvotkinja od Cambridgea.

Kate je rekla kako joj je jasno da ljudi sada prolaze kroz 'veliki raspon' osjećaja zbog toga što ne mogu vidjeti svoju obitelj i prijatelje, a potom je priznala kako ni njezina obitelj nije pošteđena toga. 'Ovo nam je svima zaista teško vrijeme. Ali bitno je znati da su ti osjećaji i frustracije potpuno normalni i da neće trajati zauvijek', kazala je majka šestogodišnjeg princa Georgea, petogodišnje princeze Charlotte i dvogodišnjeg princa Louisea. 

OLAKŠALA DUŠU Kate Middleton napokon priznala koliko joj je teško
Profimedia 

 'Razgovor s nekim, bilo s prijateljem, članom obitelji ili učiteljem, može vam pomoći da vam bude lakše', dodala je Kate. 'A vi također možete odigrati svoju ulogu i pomoći drugima da se osjećaju bolje, tako što ćete ih pažljivo saslušati i porazgovarati s njima, ili im pomoći na bilo koji način. Mala djela dobrote imaju veliki odjek'.

OLAKŠALA DUŠU Kate Middleton napokon priznala koliko joj je teško
Instagram 

Kate je bila impersionirana studenticom koja je napravila tortu za medicinsko osoblje koje se bori s koronavirusom, te ju je upitala: 'Kako si se osjećala kad si napravila tortu?'. Studentica je odgovorila da se osjećala dobro jer je pomogla drugima, na što joj je vojvotkinja kazala da i treba biti ponosna na sebe. 'Kad pomognemo drugima, mi se osjećamo dobro', zaključila je Kate.