Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriven pravi uzrok netrpeljivosti Harryja i Williama

Nesuglasice među braćom sve su izraženije

 Izvor: Profimedia

Netrpeljivost između prinčeva, 38-godišnjeg Williama i njegovog tri godine mlađeg brata Harryja, česta je tema brojnih 'šuškanja' i medijskih napisa. Trzavice i sitne svađe eskalirale su kada je početkom godine Harry s tri godine starijom suprugom Meghan Markle i sinom Archiejem odlučio napustiti kraljevsku obitelj i novi život započeti 'preko bare'. Međutim, stručnjaci za kraljevsku obitelj smatraju kako je to bila tek 'kap koja je prelila čašu', a da su loši odnosi među slavnom braćom započeli još u - djetinjstvu, piše Express.

Povezane vijesti

Povezane vijesti

 Izvor: Profimedia


Biograf kraljevske obitelji Robert Lacey, naime, u svojoj novoj knjizi koja se bavi upravo odnosom Harryja i Williama, 'Borba braće: William i Harry - prijateljstvo i svađe', tvrdi da su uzrok nesuglasica koje su se s godinama samo pojačavale - planovi za budućnost. 

Konflikte između nasljednika i 'pošteđenog' smo viđali u svakoj generaciji kraljevske obitelji

  'Ova braća, nekada nerazdvojni, a sada jako udaljeni, pod utjecajem su kontradiktornosti kojima su okruženi još od djetinjstva, ali i prije nego što su se rodili: još od lošeg braka njihovih roditelja', napisao je autor u svojoj knjizi. 'Konflikte između nasljednika i 'pošteđenog' smo viđali u svakoj generaciji kraljevske obitelji, međutim, ništa izraženo kao sada', dodao je, osvrćući se pritom na činjenicu da je William 'zapisan' kao budući nositelj trona, dok je mlađi Harry svojevrsna rezerva.

Povezane vijesti

 Izvor: profiemdia

Upravo to još neki stručnjaci smatraju najvećim uzrokom 'razdora' među braćom. Tako je voditelj Jeremy Paxman, nekadašnji prijatelj princeze Diane, već ranije tvrdio kako su problemi počeli još u djetinjstvu. Prema njegovom mišljenju, William je oduvijek bio ljubomoran na mlađeg brata zbog slobode koju ima kao 'rezervni' nasljednik. Štoviše, on tvrdi kako William nikada nije želio biti kralj. 'Oko godinu dana prije nego što je Diana poginula, njezina me tajnica nazvala i dogovorili smo ručak. Razgovarali smo o djeci i Diana mi je priznala kako joj je William rekao da ne želi biti kralj, na što mu je Harry dodao: 'Pa, ako ti ne želiš posao, ja ću biti kralj!'.


Iako se ni William ni Harry o ovome još nisu službeno oglasili, Harry je nedavno progovorio o svom odnosu s bratom. 'Imamo svoje dobre i loše dane. Dio ove uloge, dio ovog posla i dio ove obitelj je veliki stres i, neizbježno, dogodi se svašta. Ali gledajte, mi smo braća, uvijek ćemo biti braća - samo se sada nalazimo na različitim putovima. Ipak, sigurno ću uvijek biti tu za njega i znam da će on za mene', rekao je Harry.

Magazin

Royals