Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Došlo je vrijeme da, osim mame, budem i glumica'

Autor Nikolina Guja
Autor Nikolina Guja

Nnakon višegodišnje stanke silno je veseli rad na predstavi ‘Imovina’ u kojoj, kako kaže, tumači ženu koja pomoću nekoliko ženskih trikova i atributa dobije što želi

Izvor: Robert Gašpert

Nakon pune tri godine napokon se ozbiljno vraćam poslu i to me neizmjerno veseli. U posljednje tri godine radila sam manje poslove koji mi nisu oduzimali mnogo vremena pa zbog njih nisam dulje izbivala iz kuće, a sada počinje razdoblje u kojem će trebati dobro reorganizirati dnevni raspored. Veseli me povratak poslu jer sam se zaželjela i toga segmenta sebe i svog života, dijela koji nije vezan uz obiteljske obaveze. Studirala sam i radila svoj posao do dolaska djece. Nakon toga sve je na neko vrijeme stalo i bila sam samo majka. Sada je došlo vrijeme da ponovno budem i glumica - rekla nam je na početku razgovora uvijek vesela i dobro raspoložena glumica Mirna Medaković Stepinac, koja se vratila radnim obavezama pa ćemo je u srpnju moći gledati u predstavi ‘Imovina’ autora i redatelja Jana Kerekeša. Priča je to o trojici braće kojoj je pokojni otac ostavio urbanu vilu u šumi. U trenutku kada dolaze pogledati svoju novu nekretninu, na vratima ih dočeka mlada djevojka njihova pokojnog oca. Doći do imovine bit će im teže nego ispravno ispuniti imovinsku karticu.

Mirna Medaković Stepinac Izvor: Robert Gašpert


- Ako kažem da je to predstava o ženskoj nadmoći, možda se moji kolege s tim opisom neće složiti. Igram ženu koja na kraju priče, pomoću nekoliko ženskih trikova i atributa, dobije ono što želi - govori ova Zagrepčanka, čije su trogodišnje blizanke, Kaja i Zora, još premale da bi shvatile čime se njihova mama bavi, ali su itekako svjesne nekih promjena te da ona više ne može biti s njima cijeli dan kod kuće.
- Nekidan su mi rekle da ne idem raditi predstavu nego da samo odem raditi. One znaju da mama mora ići na posao, ali ne znaju što ona radi - govori ističući kako je razdoblje izolacije za cijelu obitelj bilo jako izazovno, a na pitanje bi li željela imati još djece odgovara iskreno.

Možda bih i željela da sam prvi put ranije rodila, ali sada više ne bih

 - Možda bih i željela da sam prvi put ranije rodila, ali sada više ne bih. Proteklo je razdoblje bilo teško ponajviše zato što je curama djetinjstvo bilo stavljeno na pauzu - nisu mogle u vrtić, nisu se mogle igrati u parku i nisu redovito viđale­ svoje prijatelje. Svaki smo dan izlazili, vozili bicikle i romobile, šetali se i odlazili u vikendicu. Trudila sam se da ostanemo psihički zdravi jer je psiha važna kao i tijelo. Nadam se da se više nikada na takav način nećemo morati boriti protiv nekog virusa - rekla je glumica.
No i teška vremena prođu, a njezine su curice jedva dočekale povratak prijateljima u vrtić.
- ˝Cure idu u vrtić i uživaju. Tamo su im prijatelji i divne tete, a imaju i strogi red koji vole. Ostalo vrijeme tu je cijela obitelj. Sretna sam i drago mi je što osim roditeljske ljubavi, moja djeca osjete što znači ljubav baka i djedova - govori Mirna koja se slaže­ da upravo bake i djedovi imaju veliku ulogu u razvoju djetetove osobnosti, odrastanju, načinu na koji vidimo i osjećamo svijet oko sebe. Međutim, to su samo neke prednosti te posebne veze. Neki kažu da ljubav prema unucima može biti još jača od ljubavi prema ikomu drugomu. Postoji nešto posebno, nešto čarobno u vezi s tim, ali isto je tako poznato da bake i djedovi mogu najviše razmaziti djecu jer im dopuštaju čak i ono što roditelji inače zabranjuju.

Mirna Medaković Stepinac Izvor: Robert Gašpert

Najveći nam je izazov odgojiti pristojnu, dobru djecu, s osjećajem empatije i odgovornosti prema sebi i drugima

 - Osnovna pravila koja smo suprug i ja postavili moraju se poštovati gdje god bili i s kim god cure bile, a ostalo je kako god odluče djed i baka. Ne ulazim u njihov odgoj dok su cure kod njih. Najveći nam je izazov odgojiti pristojnu, dobru djecu, s osjećajem empatije i odgovornosti prema sebi i drugima. Naučiti ih da se dignu kada padnu, ali i da je svijet prekrasno mjesto na kojemu postoje zli ljudi koje treba zaobići te da bez obzira na to što život ponekad nije fer, treba u njemu naći veselje i radost. Ako ih uspijem naučiti dio onoga što bih željela, puno sam im dala i ne bojim se ničega - priznaje Mirna koju nakon četiri godine, koliko je prošlo od posljednje prikazane epizode serije ‘Kud puklo da puklo’, ponovno gledamo na Novoj TV u ulozi doktorice Katarine Došen. Upravo se repriziranje pokazalo kao pun pogodak jer serija ima veću gledanost čak i od turskih sapunica. No ovih dana to nije bio jedini razlog za slavlje jer je Mirna prošlog vikenda proslavila 35. rođendan.
- Rođendan sam ove godine provela radno i, nažalost, bez obitelji. Cure i suprug su na moru, a ja sam sama u Zagrebu. No uvijek se veselim rođendanima, bez obzira˝na to što je ovaj već poluokrugli - kaže te otkriva planove za ljeto:
- Već smo u veljači uplatili ljetovanje u kampu s prijateljima. Nadam se da nas ništa neće zeznuti, a ostatak ljeta provest ću radno.

Najčitanije

Najnovije

loader