Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Spremno je prihvatio biti pokvareni policajac

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Sasvim iskreno o dugogodišnjoj karijeri

Izvor: Profimedia

Nije lako, ali Ray Liotta već više od 40 godina uspješno radi u Hollywoodu. Prvi angažman dobio je 1986. u filmu ‘Nešto divlje’ u kojem je glumio s Melanie Griffith i Jeffom Danielsom, a uloga mu je donijela prvu nominaciju za Zlatni globus. Unatoč tome što je navršio 65 godina i što su filmsku scenu pokorile znatno mlađe i ambicioznije zvijezde, još ima mjesta i za njega. Tako ga trenutačno gledamo u seriji ‘Nijanse plave’ koja se emitira na Drugom programu HRT-a. Što o ulozi pokvarenog policajca, ali i o svojemu mjestu na holivudskom nebu kaže Ray, doznajte u nastavku.

Ray Liotta Izvor: Profimedia

Story: Izjavili ste kako ste ulogu na televiziji prihvatili isključivo zato da biste mogli dobiti bolje filmske ponude, je li to istina? Jeste li barem profitirali od toga?

Da. No moram naglasiti da su se dogodile goleme promjena u načinu rada filmskih studija. Ako pogledate neke od nedavnih dodjela Oscara, vidjet ćete da mnogi od 10 nominiranih uradaka za najbolji film ne zaslužuju biti u toj kategoriji. Jednostavno više nemaju što uvrstiti. Danas se glumcu više toga nudi na televiziji. I nije sramota snimati TV serije. No nekad davno, kada sam se počinjao baviti ovim poslom, ako je glumac imao angažman u seriji, karijera mu je bila gotova. Danas se dogodio zaokret. Sve je manje filmskih uloga, osobito ako ste stariji.

Story: U seriji glumite s Jennifer Lopez. Kako vam je bilo raditi s njom?

Imala je jako puno posla u vrijeme snimanja pa me je fascinirala činjenica da unatoč tome zna svoj, čak i moj tekst napamet. Meni je trebalo nekoliko dana da mi rečenice sjednu, navikao sam raditi na filmu gdje imate mjesec i više dana da naučite tekst. I to volim, volim ući dublje u srž stvari, a televiziji se morate posvetiti isti trenutak. U početku sam se pitao hoće li ona to moći, ali bila je stvarno dobra. Ipak, kako je vrijeme prolazilo, popuštala je njezina disciplina. Mislim da je znala kako se bliži kraj snimanja pa se više nije toliko trudila.

Tagovi

loader