Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirna Zidarić: 'Moja borba traje već šesti dan'

Autor N.R.

Opisala kako se osjeća i poslala snažnu poruku

 Izvor: Story arhiva

Još jedan dan na poslu, za HRT-ovu voditeljicu Mirnu Zidarić bio je koban. Naime, nakon sudjelovanja na teniskom turniru 'Adria Tour', dio je one skupine koja se zarazila koronavirusom. Nakon što je otkrila da ona nije jedna od onih koji ne osjećaju simptome, na Instagramu je opisala kako izgleda njezina borba. Prema svemu sudeći, njezino stanje ide na bolje, ali imala je želju ispričati s kakvim se simptomima susrela, kako bi možda nekome i pomogla. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

'Covid-19 je tu, razmilio se diljem Hrvatske! Opasno je tvrditi da je oslabio i nema dokaza da 90% mlađih od 60 godina nemaju simptoma (da ne tumačim ja, Đikić i Lauc su argumentirano objasnili). Ono o čemu ja mogu govoriti je - da su simptomi iznimno neugodni iako ih se u mom slučaju svrstava u kategoriju blagih i ne želim znati kakvi su oni teški. Moja borba traje već šesti dan od kada je test potvrdio da sam pozitivna i čini se da ide na bolje jer više nemam temperaturu. Osjećam iscrpljujuću slabost, bol u cijelom tijelu i ležala bih cijeli dan, no moje drage doktorice Marina i Erika upozoravaju da moram ventilirati pluća, primjenjivati razne tehnike disanja kako bi ih otvarala i učinila vitalnim u borbi s virusom koji napada bez pravila. Iako sam ranije postove objavljivala uz fotografije iz arhive, mnogi su stekli dojam da je i moja C19 pozitiva asimptomatska, no ovih dana uopće nisam prezentna pa opet posežem za davnim bezbrižnim vizurama, ali silno želim da znate da ova ozbiljna zdravstvena kriza nije i ne smije biti predmet prepucavanja i kalkulacija, odokativnih procjena, već ozbiljan problem kojim će se baviti isključivo stručnjaci, jer ne bude li tako mnogi će, koji nemaju svoju Marinu i Eriku ozbiljno stradati, a tada će biti kasno', otvorila je dušu Mirna u nadi da će se ova situacija sagledati kao ozbiljan problem. 

Odmah nakon objave javili su se njezini pratitelji kako bi joj zahvalili na iskrenom pristupu o ovakvom problemu. 'Dobro je čuti kako 'obični' ljudi to proživljavaju.. Šaljem pozitivne misli i želim brz oporavak', samo je jedan od takvih komentara. U moru želja za brzim oporavkom, 50-godišnjakinja je dobila i nekoliko savjeta kao što su hladan tuš i konzumacija puno voća. 

Povezane vijesti

Podsjetimo, Mirna je još prije nekoliko dana otkrila kako se trenutno nalazi u samoizolaciji u Zagrebu, gdje se vratila nakon spomenutog događaja u Zadru. Također, osim nje, zaraženi su Borna Ćorić, Goran Ivanišević, teniski as Novak Đoković, ali i njegova supruga Jelena, kao i Bugarin Grigor Dimitrov te srpski tenisač Viktor Troicki, ali i njegova trudna supruga Aleksandra. 

Magazin

Royals