Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Miljenica domaće publike napokon se izbavila iz pakla droge

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Zvijezda serija ‘Puna kuća’ i ‘Fuller house’ već s pet godina stekla je slavu o kakvoj drugi mogu samo sanjati, no to joj je donijelo probleme s ovisnošću, a iza nje su i tri propala braka. Kaže da tek sada zna tko je i što želi od života

Izvor: Profimedia

Imala je samo pet godina kada je dobila ulogu Stephanie Tanner u seriji ‘Puna kuća’ koju smo osam godina gledali na malim ekranima. Jodie Sweetin toj se ulozi vratila 2017. u nastavku hita ‘Fuller House’, čija se posljednja sezona upravo emitira na Netflixu. To je itekako dobrodošla promjena u životu 38-godišnje Amerikanke koja se većinu svoje mladosti borila s ovisnosti o alkoholu i drogama. Piti je počela već sa 14 godina, a okidač za to, navodno, bio je kraj snimanja popularne serije.

Jodie Sweetin Izvor: Profimedia

Velik mi je problem bio dokazati da nisam samo cura iz ‘Pune kuće’

 - Teško je shvatiti tko ste kada već u 13. godini izgubite posao s kojim ste se identificirali. Velik mi je problem bio dokazati da nisam samo cura iz ‘Pune kuće’. Iskreno, zapravo uopće nisam znala tko je Jodie i tu sam prazninu nastojala ispuniti na druge načine. Na vjenčanju Candace Cameron popila sam dvije boce vina, a imala sam samo 14 godina. To prvo piće dalo mi je samopouzdanje za kojim sam tragala - objasnila je. Kako bi se mogla koncentrirati na nastavu, počela je koristiti ecstasy, a na fakultetu i kokain.
- Mozak mi je bio toliko istrošen od alkohola da sam zaključila: “Sad mogu piti i zabavljati se od ponedjeljka do četvrtka. U petak se mogu vratiti kući, naspavati i odmoriti, a zatim doći na koledž i raditi sve ispočetka.” Nekako sam zaboravila da bih trebala ići i na predavanja - priznaje Jodie koja je ovisnost uspješno skrivala od svih, pa i od partnera.

Jodie Sweetin Izvor: Profimedia


Sa samo 20 godina udala se za policajca Shauna Holguina koji nije primijetio ni to da mu je supruga nakon nekoliko godina počela koristiti metamfetamin, odnosno crystal meth. No sve su tajne isplivale na površinu kada je na proslavi diplome završila u bolnici zbog predoziranja. Iako se prijavila u kliniku na odvikavanje, suprug je 2006. podnio zahtjev za razvod. U teškim trenucima najveća podrška bili su joj posvojitelji, ujak i njegova supruga. Njezin je otac ubijen u zatvorskoj tučnjavi, a majka je također bila narkomanka koja se nije mogla brinuti o djetetu pa ju je napustila kada je imala samo devet mjeseci. Jodie se, za razliku od nje, na vrijeme očistila i na majčinstvo se odlučila tek kada je bila spremna na to. Odnosno 2008., godinu dana nakon što se udala za Codyja Herpina, zaposlenika na setu showa ‘Pants-Off Dance-Off’ koji je tada vodila.

Jodie Sweetin Izvor: Profimedia

Par je dobio djevojčicu Zoie i činilo se da ne može biti sretnija. No život ju je još jednom iznenadio. Razveli su se 2009. i započeli ružnu bitku za skrbništvo. Nevolje su počele kad su se istrošile zalihe novca koji je zaradila snimajući ‘Punu kuću’. Razvod je dovršen tek 2010., a sud je odlučio da je bivšem suprugu dužna isplaćivati alimentaciju u iznosu dvije tisuće dolara sve dok njihova djevojčica ne navrši 18 godina. U trenutku izricanja presude Jodie je ponovno bila u drugom stanju, a otac druge kćeri Beatrix je DJ Morty Coyle. Bračne zavjete izmijenili su 2012., ali već 2013. odlučili su se razvesti. Taj je životni poraz Jodie ponovno gurnuo preko ruba pa je utjehu tražila u drogama i alkoholu. No svjesna da ima dvije kćeri, brzo se sabrala, uselila k roditeljima i vratila u školu želeći postati terapeutkinja te pomagati drugim narkomanima i alkoholičarima. Danas je ponovno u sretnoj vezi, i to s terapeutom Mescalom Wasilewskim.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader