Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Domaći glazbenik o novoj avanturi: 'Za to je trebalo hrabrosti'

Autor Emina Basara
Autor Emina Basara

'Ovo je velik dan za mene, ali malen za hrvatsku književnost'

Izvor: Dražen Kokorić

Legendarni bubnjar Boris Leiner napisao je autobiografsku knjigu kratkih priča ‘Sve bio je ritam’ koju je izdala nakladnička kuća Sandorf, a predstavljena je prošli tjedan u slikovitom dvorištu Vintage Industrial Bara. U sjajnoj atmosferi prepunoj ljubitelja novog vala Boris se osjećao kao kod kuće i nije mogao doći k sebi koliko je obožavatelja dobre glazbe poželjelo kupiti knjigu te uz nju dobiti njegov autogram.

Ovo je velik dan za mene, ali malen za hrvatsku književnost. J.... takvu književnost koja ima Leinera za pisca

 - Ovo je velik dan za mene, ali malen za hrvatsku književnost. J.... takvu književnost koja ima Leinera za pisca - duhovito je komentirao legendarni bubnjar Azre, Haustora, Vještica, Naturalne mistike, Šo!Mazgoona, Aerodroma i drugih bendova.
- Moja Jasminka dugo me nagovarala da sve te pričice zapišem, a kad me napokon nagovorila, napisao sam ih u dahu. U polovici priča zapravo ismijavam sebe, a za to je trebalo hrabrosti. U drugoj polovici pišem o svojim prijateljima koji mi se sada više ne javljaju na telefon - humoristično nastavlja Leiner koji, među ostalima, piše i o Johnnyju Štuliću, Darku Rundeku, Josipi Lisac, a sve prate sjajne ilustracije Davora Schunka.

Izvor: Dražen Kokorić


- Borisove priče su direktne, tople, insajderske, ispričane uz dozu humora. A onima koji se hvataju faktografije poručujem da knjiga nije ni bila tako zamišljena. Pa ne možete očekivati da je svatko zapamtio istu stvar na isti način. Netko je u trenutku kad se neka priča dogodila bio pijan, netko napušen, netko zaljubljen... A ovo je samo Borisova priča - rekla je urednica knjige Jasminka Mitrić, ujedno i Leinerova bolja polovica, te se tako osvrnula i na negativne komentare Johnnyja Štulića o knjizi.
- Iznenadio sam se što je Boris ovako dobar pisac. On svojom knjigom pokazuje sukus tog doba i ličnosti poput Johnnyja Štulića. ‘Sve bio je ritam’ svakako će postati kapitalno štivo o vremenu novog vala. Borise, hvala ti što si zapisao priče koje si nam prije pričao u birtiji - poručio je pak književnik Marijan Grakalić.

Tagovi

loader