Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

POČETAK KRAJA? Kraljica daje otkaze, stotine ljudi ostaje bez posla

Autor I.G.
Autor I.G.

'Ova otpuštenja su samo početak'

Izvor: Profimedia

Kriza koja je došla kao posljedica pandemije koronavirusa, zahvatila je cijeli svijet, a imuna na istu nije bila ni britanska kraljevska obitelj koja zbog svega sada daje otkaze svojim zaposlenicima. Naime, kako piše The Sun, od 175 do 250 članova osoblja dvora ponuđena je mogućnost dobrovoljnog otkaza jer im palača neće moći isplaćivati plaće.

kraljica elizabeta Izvor: Profimedia


Zaklada, koja je u vlasništvu kraljice i upravlja novcem od turizma koji ista svake godine dobiva, navodi kako će ove godine imati gubitak od 30 milijuna funti zbog toga što su se, uslijed pandemije, palače morale zatvoriti za turiste. Samim time, nudi se dobrovoljno otpuštanje turističkih vodiča, ugostitelja, uredskog osoblja i vrtlara. Kako navode, do sada su im sve plaće isplaćene u cijelosti iako su dvorac Windsor i Buckinghamska palača zatvoreni već 15 tjedana.

kraljica elizabeta Izvor: Profimedia

Povezane vijesti

Ova otpuštenja su samo početak

 Također, izvor za spomenuti medij otkrio je i kako je situacija puno gora nego što se na prvu čini. 'Ova otpuštenja su samo početak. Očekujemo da će se, nakon toga, otkriti puni financijski propusti ove godine te da će doći do masovnih otpuštanja i smanjenja obujma poslova koje palača svakodnevno odrđuje', rekao je izvor te za kraj dodao kako će kraljica Elizabeta II., ove godine biti uskraćena za 18 milijuna funti prihoda od turizma.

Najčitanije

Najnovije

loader