Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski glumac u kućnom pritvoru zbog spolnog zlostavljanja maloljetnika

Dobio deset mjeseci

 Izvor: Instagram

Beogradski glumac Goran Jevtić, javnosti poznat po ulogama u filmovima poput domaće 'Parade' i 'U zemlji krvi i meda', u listopadu prošle godine osuđen je na 10 mjeseci zatvora. Suđeno mu je zbog nedozvoljenih seksualnih radnji s maloljetnikom, a s odsluženjem kazne krenuo je tek prije nekoliko tjedana, piše srpski Alo.

 Izvor: Facebook

Inače, viši sud u Somboru u listopadu prošle godine glumca je prvo osudio na deset mjeseci zatvora, ali je odluka promijenjena nakon što je glumčev branitelj sudu podnio zahtjev za zaštitu zakonitosti. Zbog toga je Viši sud u Somboru odlučio da 41-godišnjak kaznu od deset mjeseci služi u kućnom pritvoru.

'Jevtiću je prije nekoliko tjedana naloženo da mu kazna o kućnom pritvoru stupa na snagu. Svi planovi o kazalištu su mu pali u vodu. Sve do ožujka i početka izvanrednog stanja u zemlji radio je u Centru za kulturu Smederevo', rekao je izvor za navedeni medij. Glumac sada ima dva slobodna sata na dan da obavi sve željene aktivnosti, vezane za posao, rekreaciju ili nešto drugo.

Zločin za koji je optužen, glumac je počinio još 2014. godine, dok je mladić s kojim je izvodio seksualne radnje imao 16 godina. Jevtić ga je navodno pod utjecajem alkohola prisilio na oralni seks u toaletu za vrijeme zabave u Narodnom Kazalištu u Somboru, a kasnije je opovrgnuo ove tvrdnje unatoč iskazima dotičnog mladića. Protiv Gorana Jevtića bili su i svjedoci koji su potvrdili da je mladić vidno uzrujan istrčao iz toaleta u kojem je bio glumac. Kurir također doznaje da mu je upravo Goran bio omiljeni glumac, te da je zbog njega cijele godine redovito dolazio u kazalište, a bio je i vrlo uzbuđen što će ga upoznati na kobnoj zabavi.

U glumčevu obranu stale su mnoge njegove kolegice i kolege glumci koji su čak pokrenuli potpisivanje peticije kako bi ga spasili od suđenja i kazne. No, ni to nije bilo dovoljno da se sud uvjeri u njegovu nevinost.

Magazin

Royals