Poznati britanski roker Rod Stewart, zajedno sa svojom obitelji, već neko vrijeme obilazi ture po Jadranskoj obali. Na iznenađenje mnogih kako to da je 75-godišnji glazbenik odabrao baš Hrvatsku, izgleda da je glavni 'krivac' ipak nije on nego njegov 25-godišnji sin Liam. Nije novost da mladi Liam već neko vrijeme ima djevojku, influencericu Nicole Artukovich, koja očito ima dubrovačke korijene, a čini se kako je upravo ona razlog njihovog boravka u 'Lijepoj našoj'. 

Svoju turu započeli su prije nekoliko dana u Dubrovniku, a jahtom su posjetili sve dijelove obale od Splita do Nacionalnog parka Krke. Međutim, za djevojku naočitog sina britanskog rokera to nije ništa neobično jer svake godine ljetuje u Hrvatskoj, piše Slobodna Dalmacija

Iako je Rod Stewart već posjećivao i imao koncerte u Hrvatskoj, ovog puta nije samostalno birao destinaciju i donosio odluku. Ovog puta na obiteljsko putovanje poveli su i dugogodišnju Liamovu djevojku Nicole koja je nahvalila našu obalu. 

Plavokosa Nicole porijeklom je iz Hrvatske, a trenutno živi u Americi, no to joj nije prepreka da svake godine posjeti svoje rodne krajeve. Velikom krugu obitelji, ocu svog dečka Rodu, njegovoj supruzi Penny Lancaster i dvojici najmlađih sinova, odlučila je predstaviti prirodne ljepote Jadrana. Na putovanju s njom je i njezina majka Tina s kojom ima jako pristan odnos.

Nicole Richie jedno je od šestero djece Marka Nickolasa Artukovicha i Tine Artukovich, rođene Cvjetković, koja korijene vuče sa samoga juga Hrvatske - Konavala. U studenom 2019. obitelj je ostala bez oca, pa su se sinovi i kćeri Lucy, Christina, Anthony, Andrea, Amanda i Nicole još više zbližili s majkom Tinom. Gotovo svako ljeto provodili su rodnom mjestu bake i djeda, Moluntu.

Iako je cijelu svoju karijeru izgradio u kalifornijskom gradiću svojeg hrvatskog i hercegovačkog porijekla se nikada nije odrekao ni zanemario. Ljubav prema domovini, kojoj su ga učili njegovi roditelji, prenosio je i na svoju djecu koja i dan danas rado dolaze u Hrvatsku.