Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Irena iz 'Života na vagi': 'Želim se ponovno veseliti novoj bebi'

Autori I.G. J.P.B.
Autori I.G. J.P.B.

O majčinstvu, ali i planovima za proširenje obitelji

Izvor: maria pavlickova

Bivša natjecateljica RTL-ova showa 'Život na vagi', 38-godišnja Irena Štetić Andrin, prije nešto više od šest mjeseci postala je majka dječaka kojemu su ona i suprug Ivica nadjenuli ime Vigo. Nekadašnja kandidatkinja popularne emisije, koja je u istoj izgubila 50 kilograma i osvojila 50 tisuća kuna, ne skriva koliko joj je rođenje dječaka promijenilo život, ali i upotpunilo obiteljsku idilu. Iako uživaju u trenutcima sa svojim sinčićem, i Irena i suprug Ivica priželjkuju proširenje obitelji, a žele li sada djevojčicu ili pak još jednog dječaka, zašto se ne kaje zbog nakupljenih kilograma u trudnoći, ali i kako ju je majčinstvo promijenilo na bolje, Irena je otkrila u razgovoru za Story.hr.

Niste krili da je dijete uvijek bilo Vaša najveća životna želja. Isto tako, rekli ste da biste voljeli još djece, najbolje blizance. Zašto? Koliko biste djece jednog dana voljeli imati?

Da, nama su djeca najveća radost. Odmah ću napomenuti da smo presretni što nam je dragi Bog podario Viga, tog malog veselog čovječuljka, ali da smo uvijek sanjali o troje djece - jesmo i voljeli bi kad bi nas uveselilo još koje djetešce. Ivica ima još dvije sestre, ja jednu i voljeli bih kad i Vigo ne bi bio sam. Lijepo je znati kako u životu imaš veliki oslonac u braći i sestrama.

Želite li dječaka ili djevojčicu? Imate li već neka imena u planu?

Čovjek snuje, a Bog određuje. Najbitnije nam je da su oni nama živi i zdravi, ali kad bi bilo na naručivanje, voljeli bi još i curicu i dečka. Što se imena tiče, još ne znam. Ali će sigurno biti neko poput Vigo jer volimo imena koja nisu toliko česta u našim krajevima.Otvoreno ste rekli da ste u trudnoći dobili 30 kilograma. Situacija je to s kojom se susreću brojne trudnice. Kako je to bilo u Vašem slučaju, jeste li se apsolutno 'opustili', slušali svoje tijelo i jeli što Vam se u tome trenu jelo?

Ah... Imala sam ja potpuno drugi plan. Planirala sam biti fit trudnica koja će cijelu svoju trudnoću vježbati, ali ipak se ništa od toga nije dogodilo. Osoba sam na koju stres, koji je prouzročen nečim što ne mogu kontrolirati jer sam veliki 'kontrol freak', ostavlja posljedicu dobivanja na kilaži. Naravno, nije to ni od zraka. Istina je da ni ne primijetim kad nešto pojedem, a većinom su to slatki zalogaji koji su za mene najgore ubojice jer imam inzulinsku rezistenciju koja podivlja od ugljikohidrata. Zato je keto ishrana za moj organizam najbolja. Međutim, nakon što sam saznala da sam trudna, prema preporuci liječnika, zbog svog sam se zdravstvenog stanja ponovno vratila ugljikohidratima koji su, u kombinaciji s nedostatkom tableta za inzulinsku rezistenciju, 'kumovali' nakupljanju kilograma. Da se ne lažemo, znala sam kako će završiti moja linija odmah taj dan, da ću do kraja trudnoće dobiti puno kilograma. Strah od toga da bih mogla izgubiti Viga i stres koji je nastao od tog straha liječila sam slatkim što je bilo čisto hranjenje emocija. Međutim, unatoč svemu, iako sam se često pitala do kojeg ću broja na vagi na kraju trudnoće doći, najbitnije mi je bilo da s bebom sve bude u redu. Što je na kraju i bio slučaj. Svi su nalazi u trudnoći bili savršeni, a na nakupljene kilograme sam gledala kao na pothvat koji me čeka nakon porođaja pa se istima nisam ni opterećivala.


Sada opet radite na gubitku kilograma. Na koji način gubite kilograme? Kako izgleda Vaša prehrana, vježbate li?

Iskreno, jako je teško postići progres kao u emisiji 'Život na vagi'. Posljednjih sam šest mjeseci premorena jer i kad Vigo spava, mama ne spava. Uvijek bdijem nad njim iako je jako dobra beba. Trudim se i biti aktivna i paziti na prehranu, ali i često pokleknem. Međutim, nadam se da ćemo uskoro uhvatiti najbolji mogući ritam kako bi što prije mogla skinuti višak kilograma i ponovno se veseliti novoj bebi.

Je li se teško opet prilagoditi na zdravi režim, nakon gotovo godinu dana 'opuštanja'?

Nećemo se lagati, preteško je!

Maleni Vigo sada ima već više od pola godine. Kako biste opisali prvih šest mjeseci majčinstva? Na koji Vas je način majčinstvo promijenilo kao osobu?

Najljepših šest mjeseci mog života! Ništa se ne može usporediti s majčinstvom i definitivno je vrijedilo svega što sam prošla. Ne smatram se lošom osobom, dapače, ali ovo me je učinilo još boljom u svakom pogledu. Jedino je suprug ostao zakinut za veliki dio moje pažnje koja je inače u potpunosti bila upućena ka njemu. (smijeh) No, sad smo najbolja ekipa na svijetu...

Najčitanije

Najnovije

loader