Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Davor Garić: 'U kuhinji bi bilo zanimljivije uz još jedan par ruku'

Autor E.N.

Voli jesti, ali ne kuha puno

 Izvor: Instagram

Davor Garić, hrvatski glumac, pjevač, novinar i televizijski voditelj svojom karizmom pridobio je mnoge obožavatelje sudjelovanjem u zadnjoj sezoni emisije 'Ples sa zvijezdama'. Na društvenim mrežama 39-godišnjak često se 'pohvali' svojim fotkama i 'čvrstim' tijelom. Ne krije ni da uz redovitu posvećenost poslu i treniranju voli boraviti i u društvu pjevačice Maje Šuput, plesačice Tine Walme, te mnogih drugih. Dao nam je par trikova kako sve to uspijeva uklopiti u svoju prehranu i zdravi način života, a fijasko u kuhinji i omiljeni recepti, sve su to teme koje nam je otkrio u razgovoru. 

Povezane vijesti

Kada je riječ o kuhinji nije mu se teško raspričati, što dokazuje i podijeliti 'hrpu' savjeta i iskustava, što dokazuje i njegov izgled. Međutim, od recepata uvijek bira jednostavne varijante koje ne iziskuju puno kuhanja i pripreme. Kao omiljeno jelo koje redovito sam priprema izdvojio je piletinu s povrćem: 'Grillane komadiće piletine pomiješam s različitim vrstama povrća. Začine, ulja i slično ne koristim'. Iako voli jesti i sam si sprema jela trudi se da vrijeme u kuhinji bude svedeno na minimum. 'Jela koja ja spravljam toliko su jednostavna da su spremna za maksimalno 15 minuta.'

Da je za njegov izgled ponajviše zaslužna prehrana potvrdio je dodajući ostale iznimno važne faktore: 'Upravo je prehrana, uz dobar san i kvalitetan trening, ključ uspjeha na putu prema zdravlju, ali i fit formi'. Još važnijim smatra discipliniranost u prehrani: 'Treba razlikovati klopanje jer si gladan od klopanja jer si emotivno u banani, dosadno ti je ili si opet u frižideru iz čiste obijesti', objasnio je.

'Sam svoj kuhar'

'Često kuham doma i pripremam si hranu za ostatak dana u plastične posude jer je to jedini način da imam spreman kvalitetan obrok onda kada mi je potreban, s obzirom na to da sam u turbo poslovnom tempu cijeli dan.' Ponekad se opusti i u restoranu ali 'ni pod koju cijenu' neće birati 'fensi' i otmjena mjesta: 'Nikako nisam ljubitelj otmjenih mjesta u kojima se degustira vino prije nego što ga konobar natoči ili pak gdje večera ide u nekoliko sljedova miniporcija nečega pošpricanog umakom na glomaznom tanjuru, gdje je važnije vidjeti i biti viđen', te nadodaje da je više za domaću atmosferu i narodni meni: 'Ćevapi u masnoj lepinji, extra large pizza ili gravče na tavče', omiljena su mu jela s menija, ali na takva mjesta odlazi toliko rijetko da ih može nabrojati na prste jedne ruke.

'Bio sam pire masterchef'

Na pitanje koje je prvo jelo koje je naučio raditi odgovorio je šaljivo: 'Sjećam se da sam već krajem osnovne u našem domu ja dobio zaduženje majstora za pripremu pirea. Toliko sam ga puta napravio da sam u srednjoj školi već bio pire masterchef'. S vremenom, kako su se 'gomilale' obaveze u životu strastveni ljubitelj zdravog načina života sve je manje i boravio u kuhinji. Zbog toga ne može izdvojiti nikakav fijasko koji se, na sreću, još uvijek nije dogodio. 'Nadam se da će tako i ostati', našalio se. 

Svoje vrijeme u kuhinji uglavnom provodi sam, a na pitanje fali li mu ženska ruka humoristično je izjavio: 'Za moje ultra simple recepte u kuhinji gotovo da nisu potrebne ni obje moje ruke, a kamoli tuđe', no usprkos tome mora se složiti da bi u kuhinji bilo zabavnije da ima i dodatnu ruku ili dvije za bolji umjetnički dojam.

S druge strane, iako ne kuha puno i ne provodi puno vremena u pregači, voli jesti i nije ga strah eksperimentirati s hranom: 'Sve volim probati pa makar se okrenuo i skrivećki ispljunuo', ali kada bi se morao odlučiti za nešto što mu je najmanje drago odabrao je jela koja na tanjuru podrazumijevaju odveć nožica, ručica, oklopa, krakova, ljuštura i slično.

Žene su za u kuhinju

Ne radi razliku između spolova kada je kuhanje u pitanju. 'Mislim da je u kuhinji mjesto onom tko uživa biti kreativan na taj način', ali smatra da su žene mnogo vještije u kuhinji u svojim domovima: 'Jer one u taj ručak utkaju ljubav, osjećaj sreće i obiteljske harmonije', nadodao je. 

Mnogim muškarcima čak ni kuhanje nije toliki problem koliko je samo pranje suđa. Međutim, Davor s time nema problema. 'Pranje suđa mi je poput meditacije, a kad na kraju vidiš kako se sjaje tanjuri i zagorena tava blista, nema veće sreće', našalio se, ali ističe da ga stvarno vesele male stvari, pa tako i pranje suđa.

Magazin

Royals