Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branko Uvodić dobio otkaz na HRT-u

Loše vijesti za legendarnog voditelja

 Izvor: Josip Regović

Dugogodišnje zaštitno lice HRT-a, 66-godišnji Branko Uvodić, voditelj popularne i gledane emisije 'Lijepom našom', danas je putem maila primio neugodnu vijest od kadrovske službe HRT-a. Javili su mu da mu daju otkaz nakon 26 godina vođenja te emisije, piše Tportal. U mailu su mu napisali kako mu 25. srpnja prestaje ugovor o radu i to u vrijeme dok Branko marljivo odrađuje posao na terenu jer se trenutno nalazi na 54. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

Branko Uvodić Izvor: Dražen Kokorić

Trenutačno mu je najveći problem to kako će se vratiti kući jer 26. srpnja više neće biti djelatnik HRT-a i ne smije putovati službenim vozilom kojim je otišao na teren. Osim toga, uskraćeno mu je pravo odabira hoće li prije odlaska u mirovinu iskoristiti godišnji odmor, već će mu umjesto toga biti isplaćen novac. Tportal piše kako su pokušali dobiti službeno očitovanje s HRT-a, no rekli su im kako nisu upoznati s time.

 Izvor: Josip Regović

'Šteta bi bilo da projekt stane, a možda mogu biti lažno skroman ili lažno neskroman pa reći da on neće biti onakav kakav ja radim te vjerujem da ćemo naći optimalno rješenje i za kuću i za mene da taj, slobodno mogu reći, televizijski brend i dalje živi', rekao je Branko ranije za spomenuti portal. Podsjetimo, prva emisija 'Lijepom našom' emitirala se 8. studenog 1994. na Prvom programu HTV-a u 20 sati iz Doma sportova u Zagrebu, a od tada ju publika obožava i rado gleda, zbog čega je postala prepoznatljivi brend HRT-a. Branko je za HRT sveukupno radio čak 46 godina te se slobodno može reći da je u toj televijzijskoj kući 'ostavio život'.

Magazin

Royals