Princeza Beatrice, 31-godišnja kći princa Andrewa, sina britanske kraljice Elizabete, prošlog se petka udala za grofa Edoardoa Mapellija no pritom od kraljice nije dobila isti kraljevski poklon kao princ Harry i princ William dok su izgovorali sudbonosno 'da' svojim boljim polovicama, vojvotkinjama Kate Middleton i Meghan Markle, piše express.co.uk. 

Kraljica princezi uskratila poklon za vjenčanje koji je dala prinčevima
Profimedia 

Za to su, naravno, kriva zamršena I stroga kraljevska pravila koja uvijek daju prednost muškim članovima obitelji. Kraljica je zato 35-godišnjem unuku Harryju i tri godine starijem unuku Williamu na njihovim vjenčanjima poklonila kraljevske titule vojvode od Cambridgea (William) i vojvode od Sussexa (Harry), kao i njihovim suprugama, no princezi Beatrice i njezinom suprugu nije ukazala iistu čast samo zato što je Beatrice - ženskog roda.

Kraljica princezi uskratila poklon za vjenčanje koji je dala prinčevima
Profimedia 

Princeza Beatrice će se tako nakon vjenčanja službeno samo nazivati 'njezino kraljevsko

Vjenčanje s velikim brojem gostiju nije dolazilo u obir zbog pandemije koronavirusa. Gostima je bilo žao zbog toga, ali su imali razumijevanja. Morali su organizirati vjenčanje na način da bude sigurno za kraljicu, koja se zbog godina nalazi u rizičnoj skupini

 visočanstvo princeza Beatrice', a za utjehu dodati će joj se titula koju je 'zaradila' udajom za supruga grofa - pa će se tako nazivati i groficom. Podsjetimo, vjenčanje princeze Beatrice odvilo se uz puno manje pompe i slavlja nego vjenčanja Harryja i Williama, prvenstveno zbog karantene i strogih epidemioloških mjera koje su uvedene. Iako je čitav život sanjala o ogromnom i raskošnom vjenčanju, Beatrice se morala zadovoljiti intimnom ceremonijom na kojoj je prisustvovalo svega 20-ak članova obitelji 'plave krvi'.

Kraljica princezi uskratila poklon za vjenčanje koji je dala prinčevima
Profimedia 

 Među njima su najistaknutiji bili 94-godišnja kraljica Elizabeta i njezin pet godina stariji suprug, princ Phillip. 'Vjenčanje s velikim brojem gostiju nije dolazilo u obir zbog pandemije koronavirusa. Gostima je bilo žao zbog toga, ali su imali razumijevanja. Morali su organizirati vjenčanje na način da bude sigurno za kraljicu, koja se zbog godina nalazi u rizičnoj skupini', kazao je izvor blizak kraljevskoj obitelji koji je prisustvovao vjenčanju.