Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminula legendarna filmska ikona

Autor N.R.

U svom domu

 Izvor: Profimedia

Dobitnica dvaju Oscara i zvijezda filma 'Prohujalo s vihorom' Olivia de Havilland mirno je umrla prirodnom smrću u nedjelju u svom pariškom domu, nekoliko tjedana nakon što je 1. srpnja proslavila svoj 104. rođendan. Bila je posljednja velika filmska zvijezda Zlatnog doba Hollywooda. Karijerom, ali i načinom života godinama je privlačila pažnju javnosti. 

Filmski debi de Havilland je kao 19-godišnjakinja imala 1935. godine u filmu 'San Ivanjske noći', a s Warner Brosom je tada potpisala sedmogodišnji ugovor kakva je za glumce onog vremena bio uobičajen. Istaknula se kao partnerica Errola Flynna u avanturističkim filmovima Kapetan Blood 1935. godine i Avanture Robina Hooda iz 1938. Dugogodišnjom karijerom uspjela je dobiti titulu jedne od najboljih glumica, zbog čega će je mnogi pamtiti dugo godina. 

Od malih nogu Olivia je odgajana tako da cijeni umjetnost. Sa četiri godine krenula je na satove baleta, a već godinu kasnije i na klavir. Čitala je i prije nego što je navršila šest, a kako bi imala savršenu dikciju, majka joj je čitala Shakespearea. Voljela je čitati, pisati poeziju, crtati...

Magazin

Royals