Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Progovorio o ovisnosti: 'Prvi puta sam se napio s 12 godina'

Otvorio dušu

 Izvor: Profimedia

Britanski glumac i producent, 57-godišnji Jason Isaacs priznao je kako više od dva desetljeća vodi tešku bitku s raznim ovisnostima, a s opijatima je počeo eksperimentirati sa samo 12 godina. Sada je glumac otvorio dušu o svojim problemima i opisao kroz što je sve prolazio, prenosi Female First.


Jason je otkrio je već sa 16 počeo s prekomjernim uživanjem u alkoholu, nakon čega je prešao na droge, a više od 20 godina, tvrdi, oglušivao se na molbe da s time prestane. 'Bio sam uvjeren da se nitko ne nalazi u tako uvrnutom, mračnom prostoru poput mene, zato su mi svi savjeti zvučali kao da dolaze od normalnih ljudi koji ne razumiju kako je meni', iskreno je priznao glumac.

'Kako su oni mogli razumjeti kako mi je? Ja sam bio jedinstven, tako sam se osjećao. Ničija poruka do mene nije stizala više od 20 godina', dodao je glumac koji je imao samo 12 godina kada se prvi put napio na jednom vjenčanju. Iako je zbog toga pao i ozlijedio se, to mu nije bilo dovoljno da prestane piti.

'Konobar, kojeg sam tada smatrao herojem, a sada vidim da mu je mjesto u zatvoru, potajno nam je 'prošvercao' bocu viskija. Sve smo popili u wc-u, zatim otišli na party. Povraćao sam, pao, za sobom povukao ogromnu zavjesu, otrčao na cestu, opet povraćao i pao. Jako sam ozlijedio glavu te sam bio pun krvi', prisjetio se Jason pa nastavio: 'Sjedećeg sam se jutra probudio s užasnom glavoboljom, ali jedino što sam pomislio bilo je kako jedva čekam to napraviti ponovo. Zašto? Nemam pojma. Geni?'

'Samo znam da sam tu sreću koju sam osjetio te noći tražio 20 godina s razarajućim posljedicama. Mislio sam da sam slomljen i u trenu sam došao do točke kada bi mi bilo svejedno da su svi oko mene mrtvi. 'Sjećam se trena, nešto prije nego što sam se 'očistio', kada sam shvatio da, kada bi svi, doslovno svi koje poznajem bili mrtvi, bilo bi mi svejedno. Zapravo, mislim da bi mi se moglo sviđati, jer bih onda mogao sjediti u sobi sam i drogirati se', priznao je Jason koji je, tvrdi, shvatio da je sve bilo lažno. 'Volim, osjećam, povezujem se, marim. Ne samo ja, svi mi. Shvatio sam da droge nisu način na koji sam se borio s osjećajem samoće, one su ga uzrokovale', zaključuje glumac. 

Magazin

Royals